OS X Mountain Lion, 30 νέα χαρακτηριστικά σε 2 λεπτά

by Stefanos Kofopoulos • On 21-02-2012 • AT 5:48 pm • 10 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

OS X Mountain Lion, 30 νέα χαρακτηριστικά σε 2 λεπτά

Το Mac είναι εκτός και το OS X Mountain Lion έχει πιο πολύ iOS χαρακτήρα και χαρακτηριστικά από ποτέ. Είναι λογικό άλλωστε για την Apple να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Ποτέ πριν δεν θα είχατε τόσα mobile χαρακτηριστικά το dekstop και laptop όσα φέρνει το OS X Mountain Lion: iCloud, iMessage, Reminders, Notes, Twitter, Notification Center, Game Center, AirPlay Mirroring, Gatekeeper κλπ.

Για την Apple έχει νόημα να ενώσει και να κλειδώσει τα εκατομμύρια χρηστών του iOS με το λειτουργικό και τα μηχανήματα που πουλάει για το γραφείο και το σπίτι. Ενιαία εμπειρία, κοινά χαρακτηριστικά, παρόμοιες λειτουργίες και ένας λογαριασμός από όπου ελέγχονται όλα σε ένα κλειστό οικοσύστημα software και hardware που όλα απλά δουλεύουν. Αν θέλτε να δείτε αναλυτικά τα νέα χαρακτηριστικά του OS X Mountain Lion ρίξτε μια ματιά στο βίντεο που ακολουθεί. 90 δευτερόλεπτα ενημέρωσης για 30 από τα κυριότερα νέα χαρακτηριστικά του OS X Mountain Lion.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. 99% των παραπάνω άχρηστα εντελώς και δεν δικαιολογούν σε καμμιά περίπτωση το νέο λειτουργικό.. μπορούσαν να τα βγάλουν ως update στο Lion. Ελπίζω μέχρι το καλοκαίρι να βγάλουν κάτι καινούργιο.

  • Τί θα ήθελες να δεις ως νέο χαρακτηριστικό στο OS X Mountain Lion και να θεωρήσεις ότι αξίζει;

 2. Πέρα του ότι ούτε εγώ θεωρώ πως δικαιολογούν τα παραπάνω νέα έκδοση και όχι απλά ένα update του Lion, δεν μου αρέσει το γεγονός πως αποκλείει και πάλι ένα σωρό προηγούμενα μοντέλα για δεύτερη συνεχή χρονιά (και όπως φαίνεται αυτό θα γίνεται σε ετήσια βάση πλέον) αναγκάζοντάς σε να αγοράσεις νέο μοντέλο ακόμη και αν δεν χρειάζεσαι την επιπλέον ισχύ ή λες και δεν μπορούσε να τρέξει άνετα στα μοντέλα που έτρεχε και το Snow Leopard.

  • Ακόμα και εσύ όμως δεν λες τι θα ήθελες να δεις στο OS X Mountain Lion για να το θεωρήσεις άξια έκδοση.

   Δεν ξέρω αν το βλέπεις αλλά αυτό που κάνει η Apple στο OS X Mountain Lion είναι όχι η προσθήκη νέων χαρακτηριστικών αλλά η ενοποίηση όλων των μορφών hardware σε ένα software. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα.

   • Πολύ συγκεκριμένα δεν μπορώ να πω, αλλά σίγουρα νέα ουσιαστικά πράγματα που θα σκεφτούν οι μηχανικοί της εταιρείας. Στο Lion είδαμε ουσιαστικά χαρακτηριστικά όπως Auto Save, FileVault, Resume κτλ. και βελτιώσεις σε πολλά σημεία του λειτουργικού. Ελπίζω ως το καλοκαίρι να δούμε και άλλα χαρακτηριστικά (όπως το Siri) που να δικαιολογούν τη νέα έκδοση

    Την ενοποίηση φυσικά και τη βλέπω ήδη από το Lion μάλιστα (όπως θα τη δούμε και στα Win8 και μόνο η Google μένει να το προσπαθεί) και την κατανοώ. Ουσιαστικούς λόγους να αποκλείει τόσα προηγούμενα μοντέλα και να σε εξαναγκάζει σε αγορά νέων προσπαθώ να δω.

   • Η απάντηση στο τελευταίο ερώτημα σου είναι απλή: κάποτε θα γίνει και καλύτερα να γίνει όταν η Apple κρίνει σκόπιμο παρά όταν μπορεί ο κάθε χρήστης.

    Αυτό σημαίνει ότι θέλουν η κίνηση να είναι συντεταγμένη και να συμβεί ακριβώς με τον τρόπο και τις προϋποθέσεις που θέλουν για το OS X Mountain Lion. Δεν λέω ότι είναι καλό ή κακό, λέω ότι αυτό αντιλαμβάνομαι ως σχέδιο.

    Το ίδιο θα κάνει και η Microsoft μόνο που εκεί δεν θα τεθεί θέμα αναβάθμισης αλλά δημιουργίας και υποστήριξης μιας νέα πλατφόρμας με την αποδοχή των ARM στα Windows 8.

   • Υποστήριξη ARM στο OS X λες να δούμε στο OS X 11 ή από το OS X 10.9;

   • Υπάρχει ήδη υποστήριξη για ARM και λέγεται iOS. Θα καλύψουν τις διαφορές ARM με x86 με την βοήθεια του software και του iCloud. Κάνει scale και δουλεύει πολύ καλά σε ένα κλειστό οικοσύστημα όπως αυτό της Apple.

  • ποια Mac δεν θα τρεχουν το νεο OSX?

  • μπες στο os x daily και θα δεις οτι μπορεις να το κανεις install και στα μοντέλα που αποκλείονται ;)

Top

Show Buttons
Hide Buttons