Όρους προστασίας της ιδιωτικότητας ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

by Nikos Kaimakamis • On 12-01-2017 • AT 11:52 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Η Κομισιόν ζητά από τους παρόχους υπηρεσιών όπως είναι οι Facebook, Google, Apple να ανανεώσουν τους όρους προστασίας της ιδιωτικότητας των χρηστών τους. 

Ουσιαστικά, η Κομισιόν θέλει να θέσει τη νομοθεσία ePrivacy στις υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται στο web, όπως συμβαίνει με τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, στοιχείο που σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνεται μεγαλύτερος σεβασμός στην ιδιωτική ζωή των χρηστών των διαδικτυακών υπηρεσιών και των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης από τις ποικίλες web υπηρεσίες, όπως είναι όσα προσφέρει η Google και όχι μόνο.

Η Κομισιόν θέλει να τεθούν αυστηρότερα όρια αναφορικά με τη διαχείριση των πληροφοριών των καταναλωτών που χρησιμοποιούν τις διάφορες web υπηρεσίες. Τα στοιχεία που συλλέγουν οι διάφορες υπηρεσίες δεν θα πρέπει να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης των πληροφοριών που προκύπτουν από τη χρήση των υπηρεσιών αυτών, ενώ η Κομισιόν θέλει να υπάρχει σαφής ενημέρωση για την πολιτική που ακολουθείται για τα cookies σε κάθε υπηρεσία.

Οι διαφημιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο αντιδρούν στην πρόταση της Κομισιόν, καθώς θεωρούν ότι οι περιορισμοί της Κομισιόν θα έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων, ενώ τονίζουν ότι οι χρήστες θα πρέπει να δίνουν διαρκώς τη συγκατάθεσή τους για μια σειρά από cookies που εμφανίζονται κάθε στιγμή σε κάθε υπηρεσία που χρησιμοποιούν.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons