Η Oracle αγοράζει την Sun για $7.4 δις

by Stefanos Kofopoulos • On 21-04-2009 • AT 1:34 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

oracle to buy sun microsystem for $7.4 billion in cash

Είναι πλέον γεγονός ότι Oracle και Sun θα ζήσουν κοινό βίο αξίας $7.4 δις σε μετρητά, ποσό που θα καταβάλει η παρέα του Larry Ellison για να εξαγοράσει ολόκληρη την Sun. Η οικονομική προσφορά της Oracle και οι όροι που ικανοποίησαν περισσότερο το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας που πριν από μερικές εβδομάδες απέρριψε την πρόταση της IBM.

Μαζί με την Sun η Oracle αγοράζει προϊόντα όπως το Solaris, η MySQL και η Java. Το Solaris είναι η τέλεια πλατφόρμα για τα προϊόντα της Oracle που πλέον θα μπορεί να προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση σε επίπεδο λειτουργικού αλλά και εφαρμογών. Η MySQL σε enterprise επίπεδο ήταν σημαντικός αντίπαλος της Oracle αλλά η εξαγορά της MySQL AB από την Sun για $1 δις φέρνει πλέον στην αγκαλιά της Oracle ένα σημαντικό αντίπαλο. Η Java θα βρεθεί σε ένα κοινό στρατόπεδο και ακριβώς απέναντι από την IBM.

Ανησυχίες έχουν προκύψει για το μέλλον της MySQL και των open source projects που έχουν προκύψει και στηρίζονται στην βάση. Με άδεια χρήσης GPL στον κώδικα της MySQL το open source οικοσύστημα παραμένει προστατευμένο τουλάχιστον στο επίπεδο που δεν εμπλέκεται η MySQL AB. Αξίζει να διαβάσετε το
Sun, Oracle, WordPress, and MySQL για τις σκέψεις του Matt αλλά και την κουβέντα στο Techmeme.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons