Η Oracle παρουσιάζει τον νέο Sparc T3, χωρίς το Sun

by Stefanos Kofopoulos • On 22-09-2010 • AT 7:39 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Oracle παρουσιάζει τον νέο Sparc T3, χωρίς το Sun

Μια επένδυση $7.4 δισεκατομμυρίων στην αγορά της Sun πρέπει να αποφέρει τα αναμενόμενα στην Oracle, που εκτός από το Solaris αγόρασε και την τεχνολογία των επεξεργαστών Sparc. Για αυτό άλλωστε η Oracle ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά τον νέο Sparc T3 με 16 cores και 128 threads που φυσικά προορίζονται για data centers με απαιτήσεις. Το λειτουργικό δεν θα είναι άλλο από το Solaris και όλα τα άλλα, Oracle φυσικά ή τουλάχιστον κάπου εκεί πάει το πράγμα.

Δεδομένης της κυριαρχίας των Intel και AMD στους επεξεργαστές και του κόστους ενός server με Sparc CPU η Oracle θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην διακοπή της παραγωγής των Sparc ή την δημιουργία μιας νέας κατηγορίας προσφορών που θα περιέχουν hardware και software από την ίδια εταιρεία και μόνο. Μιλάμε κυριολεκτικά για ένα πακέτο με το firmware που κάνει boot τον επεξεργαστή, μέχρι το λειτουργικό, την βάση δεδομένων και το ίδιο το chip. Με χαμηλή τιμή αγοράς, χαμηλότερες χρεώσεις στις άδειες χρήσης προϊόντων Oracle και μακροχρόνιο leasing ίσως το αποτέλεσμα να συμφέρει, δεδομένων των καταστάσεων και της σταθερότητας των συστημάτων αυτών που τείνουν να είναι τόσο αξιόπιστα όσο η ίδια η λέξη αξιοπιστία.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οι αναμνησεις που εχω απο τα Sun ειναι παρα πολυ καλες. Ο συνδυασμος Sun/solaris μονο απο τα mac και παλιοτερα απο τα NeXT ξεπερνιεται..

Top

Show Buttons
Hide Buttons