Oracle: Νέες υπηρεσίες Cloud προσφέρουν απόδοση και ευελιξία

by George Polyzos • On 21-09-2016 • AT 11:36 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

cloud

Η Oracle παρουσίασε τη μεγαλύτερη σειρά λύσεων Infrastructure-as-a-Service (IaaS) στον κλάδο, στις οποίες περιλαμβάνονται «γυμνά» συστήματα server cloud τα οποία είναι 11,5 φορές ταχύτερα και 20% φθηνότερα από την ταχύτερη ανταγωνιστική λύση.

Οι νέες προσθήκες στο Oracle Cloud Platform δίνουν στους πελάτες τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα καλύτερα στοιχεία από περιβάλλοντα multi-tenant και single-tenant και περιλαμβάνουν τις λύσεις Oracle Bare Metal Cloud Services, Oracle Ravello Cloud Service, Oracle Container Cloud Service, καθώς και βελτιώσεις σε υπάρχουσες υπηρεσίες Oracle Cloud.

Παρά το γεγονός ότι τα επιχειρηματικά πλεονεκτήματα του public cloud γίνονται ολοένα πιο εμφανή, οι οργανισμοί είναι αντιμέτωποι με πολλούς προβληματισμούς σχετικά με την απόδοση, την ασφάλεια και τη διαχείριση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν απλώς να εγκαταλείψουν όλες τις υφιστάμενες πρακτικές του IT τους και να μετακινήσουν όλους τους φόρτους εργασίας σε ένα multi-tenant περιβάλλον cloud. Οι πιο πρόσφατες βελτιώσεις στο χαρτοφυλάκιο λύσεων IaaS της Oracle βοηθούν τους οργανισμούς να αντιμετωπίσουν αυτήν την πρόκληση, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα του Cloud διατηρώντας παράλληλα πολλά από τα πλεονεκτήματα που παρέχει ένα εταιρικό κέντρο δεδομένων.

Οι υπηρεσίες Oracle Bare Metal Cloud αποτελούν μια υψηλής κλίμακας λύση public cloud και περιλαμβάνουν «γυμνά» συστήματα server cloud σε ένα πλήρως εικονικοποιημένο περιβάλλον δικτύου. Οι καινοτόμες υπηρεσίες παρέχουν υψηλής απόδοσης λειτουργίες βάσης δεδομένων με τη μορφή υπηρεσιών, αποθήκευση σε μπλοκ δικτύου, αποθήκευση αντικειμένων και συνδεσιμότητα VPN. Επιπλέον, οι υπηρεσίες Oracle Bare Metal Cloud παρέχουν ένα ασφαλές, ιδιωτικό και υψηλής απόδοσης Virtual Cloud Network (VCN) που βασίζεται σε λογισμικό και επιτρέπει στους πελάτες να αντιμετωπίζουν τις υπηρεσίες Oracle Bare Metal Cloud ως μια ασφαλή και ελαστική επέκταση του εσωτερικού δικτύου τους. Επιπλέον, οι υπηρεσίες Oracle Bare Metal Cloud μεγιστοποιούν το ρυθμό διεκπεραίωσης δικτύου παρέχοντας απευθείας συνδεσιμότητα ανάμεσα σε κόμβους υπολογιστικών πόρων και σε αποθηκευτικούς κόμβους.

oracle 2

Η υλοποίηση των υπηρεσιών Oracle Bare Metal Cloud σε μια περιοχή περιλαμβάνει τρεις εντελώς ανεξάρτητους από σφάλματα τομείς διαθεσιμότητας, που επιτρέπουν στους πελάτες να δημιουργούν εφαρμογές υψηλής διαθεσιμότητας και ανθεκτικότητας στο Cloud. Οι υπηρεσίες Oracle Bare Metal Cloud υποστηρίζουν την απρόσκοπτη διαλειτουργικότητα με υπάρχουσες λύσεις Oracle Cloud Platform, βοηθώντας τους πελάτες να δημιουργούν κρίσιμες εφαρμογές που αξιοποιούν πλήρως τις διαθέσιμες υπηρεσίες στο Oracle Cloud.

Οι υπηρεσίες Oracle Bare Metal έχουν βασιστεί στην πιο σύγχρονη υποδομή κέντρου δεδομένων, δικτύου και server, και είναι σχεδιασμένες με μια θεμελιωδώς διαφοροποιημένη προσέγγιση όσον αφορά στην ανάπτυξη μιας πλατφόρμας Cloud, δίνοντας στους πελάτες δυνατότητα επιλογής και ευελιξία για τη μετάβασή τους στο Cloud. Περιλαμβάνουν εξαιρετική πυκνότητα servers υπολογιστικών συστημάτων, πετυχαίνοντας την καλύτερη απόδοση στον κλάδο για εταιρικούς φόρτους εργασίας, καθώς και servers αποθηκευτικών πόρων με τον υψηλότερο αριθμό IOPS και το μεγαλύτερο εύρος ζώνης που μπορείτε να βρείτε σε οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη λύση public cloud. Ως αποτέλεσμα, οι πελάτες της Oracle μπορούν να πετύχουν 10πλάσιο ρυθμό διεκπεραίωσης και IOPS σε σχέση με την καλύτερη προσφερόμενη λύση σε ανταγωνιστικά Cloud, και μάλιστα σε χαμηλότερη τιμή. Εκτός από την υψηλή απόδοση, χάρη στο ότι δεν υπάρχει λογισμικό που εκτελείται σε μεμονωμένους υπολογιστές, η Oracle είναι σε θέση να μειώσει τα πιθανά σημεία κινδύνου και να πετύχει την καλύτερη εφικτή ασφάλεια για ένα περιβάλλον Cloud.

Επεκτείνοντας ακόμα περισσότερο το Oracle Cloud Platform, η Oracle ανακοίνωσε επίσης τη λύση Oracle Ravello Cloud Service, τη γενική διαθεσιμότητα της υπηρεσίας Oracle Container Cloud Service και αρκετές σημαντικές βελτιώσεις σε υφιστάμενες λύσεις Oracle IaaS.

Η υπηρεσία Oracle Ravello Cloud είναι η πρώτη υπηρεσία cloud στον κλάδο η οποία επιτρέπει στους οργανισμούς να εκτελούν εταιρικούς φόρτους εργασίας VMware και Kernel-based Virtual Machine (KVM) στο public cloud χωρίς καμία αλλαγή. Με την υπηρεσία Oracle Ravello Cloud, οι πελάτες μπορούν να εκτελούν φόρτους VMware εγγενώς στο public cloud χωρίς να απαιτείται μετατροπή VM, επαναπαραμετροποίηση εφαρμογών ή δικτυακές αλλαγές. Είναι, επίσης, η πρώτη υπηρεσία στον κλάδο που επιτρέπει στις εταιρείες να έχουν πλήρη ευελιξία δικτύωσης επιπέδου L2 και L3 στο δημόσιο cloud.

Η υπηρεσία Oracle Container Cloud παρέχει στους οργανισμούς έναν τρόπο συμβατό με Docker για την υλοποίηση χαρτοφυλακίων εφαρμογών με ένα κλικ. Οι δυνατότητες ενοποίησης μητρώου, ο συντονισμός εφαρμογών σε εταιρικό επίπεδο, καθώς και οι δυνατότητες χρονοπρογραμματισμού εφαρμογών και κλιμάκωσης υπηρεσιών καθιστούν την υπηρεσία Oracle Container Cloud μια εξαιρετικά ελκυστική επιλογή για προγραμματιστές σε περιβάλλον cloud.

Η Oracle παρουσίασε επίσης το Oracle FastConnect – σε εκδόσεις Standard και Partner – ώστε να βοηθήσει τους πελάτες να συνδέσουν αξιόπιστα και με ασφάλεια τα κέντρα δεδομένων τους με το Cloud. Με την προσθήκη του Oracle FastConnect, η Oracle προσφέρει τώρα μία από τις καλύτερες επιλογές στον κλάδο για ευρεία συνδεσιμότητα και ανταλλαγή όγκων κυκλοφορίας (peering), περιλαμβάνοντας VPN IPsec για εύκολη ρύθμιση, MPLS για σύνδεση σε υφιστάμενα εταιρικά δίκτυα και Fast Connect για γρήγορο peering.

Οι λύσεις Oracle Cloud Platform τώρα υποστηρίζουν επίσης τις υπηρεσίες Oracle MySQL Cloud, Oracle Big Data Cloud και Oracle Event Hub Cloud, πέρα από την υποστήριξη για τις υπάρχουσες λύσεις Platform-as-a-Service (PaaS) της Oracle.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons