Το Oracle Linux είναι αλήθεια;

by Stefanos Kofopoulos • On 25-10-2006 • AT 11:19 am • 9 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

tux oracle

Οι φήμες για το Oracle Linux ίσως επιβεβαιωθούν σήμερα το βράδυ (ώρα Αμερικής) σε μια κίνηση που σίγουρα θα αλλάξει το τοπίο και θα ρίξει ακομα περισσότερα χρήματα και ανθρωποώρες στο Linux.

Για την Oracle έχει νόημα να χρησιμοποιεί ένα λειτουργικό στα μέτρα της και να εγκαθιστά τα προϊόντα και υπηρεσίες σε αυτό μειώνοντας το κόστος συντήρησης αφού θεωρητικά όλο το software θα βρίσκεται υπό την φροντίδα της ίδιας εταιρίας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η Oracle το έχει ξαναπροσπαθήσει και παλιότερα αυτό (περίπου πριν 10 χρόνια) όταν ουσιαστικά πούλαγε ένα Database machine που έτρεχε SunOS (δε θυμάμαι αν ήταν SunOS 4.1.4 ή Solaris 2). Δεν περπάτησε ιδιαίτερα. Ο μόνος τρόπος να έχει πιθανότητες επιτυχίας κάτι τέτοιο είναι να αποκτήσει η Oracle κάποιο distribution.

 2. Λένε για το Ubuntu που ίσως έχει νόημα επειδή είναι Debian και επειδή είναι OpenSource (το SunOS 4.1.4 ή Solaris 2 δεν ήταν).

 3. Η Oracle πάντα χρησιμοποιούσε UNIX-like O.S. και ιδαίτερα Linux, γιατί χρειάζετε εφαρμογές για παράλληλα file-stystems και γενικά εφαρμογές για παράλληλα συστήματα που ένα απλό Linux ή UNIX-like O.S. δεν μπορεί να λειτουργίσει. Άρα και πολύ που άργσησε.

 4. Η Oracle πάντα χρησιμοποιούσε UNIX-like O.S.

  Όχι φυσικά. Η Oracle έχει χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε OS ήταν mainstream (π.χ. MSDOS, Netware, VMS) για να μπορεί να έχει μερίδιο στην αγορά αρχικά και για να διατηρήσει την ηγετική της θέση αργότερα.

  Το να μας γυρίζει στο μεσαίωνα του Database machine (2η προσπάθεια σε 10 χρόνια) δεν είναι ακριβώς πρόοδος.

 5. Χμμ.. Δε νομίζω ότι η προσπάθεια είναι για να μας γυρίσει πίσω στο μεσαίωνα του Database machine. Με τους ρυθμούς που αλλάζει το Linux και τις πάμπολλες (πλέον) hardware πλατφόρμες έχουν πρόβλημα να έχουν πιστοποιημένες εκδόσεις Oracle RDBMS για συγκεκριμένα HW/OS configurations (που πιστέψετε με είναι απαραίτητες για critical deployments). Άσε που οι linux vendors χρεώνουν τρελά λεφτά για υποστήριξη που πολλές φορές δεν είναι και ικανοποιητική.

  Καλή εξέλιξη αν συμβεί

 6. Τελικά η Oracle ανακοίνωσε το εξής:

  Recognizing the demand for true enterprise-quality Linux support and seeing an opportunity to significantly reduce IT infrastructure costs, Oracle now offers Linux operating system support. With the Oracle Unbreakable Linux program, Oracle is further committed to delivering high-quality, comprehensive, and integrated support solutions to help ensure enterprises’ success with the Linux operating system. Only Oracle delivers support for the entire software stack running on Linux—enterprise applications, middleware, database and the operating system.

 7. Oracle DBA scripts and articles

Top

Show Buttons
Hide Buttons