Η Oracle αγοράζει την BEA Systems

by Stefanos Kofopoulos • On 17-01-2008 • AT 9:54 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

bea systems oracle logo

Μετά από αρκετούς μήνες, η Oracle κατάφερει να αγοράσει την BEA Systems για $8.5 δις. Κάποιοι μπορεί να πουν ότι η BEA πουλήθηκε στην Oracle αλλά αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία γιατί η επίσημη ανακοίνωση τα λέει όλα. Λεπτομέρειες για το ιστορικό της συμφωνίας υπάρχουν στο gigaom.com αλλά αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον και αποτελεί ίσως τραγική ειρωνία είναι το εξής: ιδρυτές της BEA, Bill Coleman, Ed Scott και Alfred Chuang ήταν πρώην υπάλληλοι της Sun που σήμερα αγόρασε την MySQL AB για $1 δις.

Πέρα των μαρκετίστικων χαρακτηρισμών Liquid Enterprise™ κλπ, η BEA σχεδιάζει προϊόντα που επιτρέπουν σε εταιρείες να τρέχουν λογισμικό on top σε βάσεις δεδομένων. Με απλά λόγια, η Oracle έχει πλέον μια ολοκληρωμένη λύση για προσφορές middleware και databases.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. OMFG… ποια είναι η “BEA Systems” και κόστισε $8.500.000.000??? Η youtube κόστισε λιγότερα στην google και η “MySQL AB” λιγότερα στην SUN…

  2. @Kevin_Jim: Ούτε εγώ την γνώριζα αλλά αυτό που κάνουν είναι τεράστιο και αν σκεφτείς ότι ο κόσμος δεν είναι ακόμα online και οι ανάγκες για αποθήκευση δεδομένων σε βάσεις θα συνεχίσει να αναπτύσεται η κίνηση έχει νόημα και πολλά λεφτά.

Top

Show Buttons
Hide Buttons