Όπλα κυβερνοπολέμου από την USAF

by Nikos Kaimakamis • On 19-04-2016 • AT 9:29 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

usaf-cyber-warfare

H USAF, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, δηλώνει ότι διαθέτει όπλα κυβερνοπολέμου στο ήδη πλούσιο οπλοστάσιό της. 

Η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ σημείωσε ότι το δεύτερο όπλο κυβερνοπολέμου που διαθέτει είναι πλέον πλήρως λειτουργικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή. Πριν από λίγο καιρό, η USAF είχε ανακοινώσει ότι το σύστημα CVA/H, το οποίο προκύπτει από τις λέξεις Cyberspace Vulnerability Assessment/Hunter weapon system, είναι πλήρως υπηρεσιακό. Πρόκειται για ένα σύστημα λογισμικού που αποτρέπει τις ψηφιακές απειλές σε αποστολές της αεροπορίας.

Το σύστημα της USAF εξετάζει τις πιθανές απειλές, τις αξιολογεί και αντιδρά αναλόγως. Η USAF δηλώνει ότι τα στρατιωτικά συστήματα δέχονται διαρκώς απειλές και επιθέσεις από hackers και άλλες δυνάμεις, ενώ εκτός από τις επιθετικές κινήσεις που καλείται να κάνει η USAF στο πεδίο των ψηφιακών απειλών, οργανώνει αναλόγως και την άμυνα.

Το πρώτο όπλο κυβερνοπολέμου που χρησιμοποιεί η USAF είναι το σύστημα AFINC (Air Force Intranet Control Weapon), το οποίο είναι υπηρεσιακό από τον Ιανουάριο του 2016 και παρακολουθεί την δικτυακή κίνηση της Πολεμικής Αεροπορίας για πιθανούς κινδύνους. Σύμφωνα με το ZDNet, ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποιεί διάφορα άλλα μέσα για την ασφάλειά του στο πεδίο του κυβερνοπολέμου.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons