Χιλιάδες gPhone με το Android της Open Handset Alliance

by Stefanos Kofopoulos • On 05-11-2007 • AT 8:54 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Open Handset Alliance Google Android

Το μυστικό δεν είναι διαθέσιμο μόνο σε κάποια γραφεία του Google, ούτε στα PCs των μηχανικών που επί μήνες δούλευαν στο project. Με την σημερινή ανακοίνωση η εταιρεία γνωστοποιεί στο ευρύ κοινό την ύπαρξη της Open Handset Alliance και του Android project. Με λίγα λόγια, το Google δίνει την πλατφόρμα για ένα εντελώς open source κινητό / PDA / smartphone μέσα από μια συμαμχία με μεγάλα ονόματα του χώρου και επιτρέπει στον καθένα να δημιουργήσει το δικό του gPhone όπως ακριβώς το θέλει.

Στο κομμάτι κατασκευής συσκευών συμμετέχουν η HTC, Motorola, LG ενώ σε lower hardware level η Intel, Qualcomm και Broadcom. Στις telcos μέλη είναι μεγάλα ονόματα όπως η NTT DoCoMo, T-Mobile και Sprint Nextel. Στο software μέρος της προσπάθειας η λίστα δείχνει εταιρείες όπως το Ebay και φυσικά το Google.

Εννοείται πως τα μεγάλα παιδιά Nokia και Microsoft δεν βρίσκονται μέσα στο Open Handset Alliance, κάτι απόλυτα λογικό αφού το Google στοχεύει ξεκάθαρα τα προϊόντα και την τεχνολογία τους μέσα από μια open source προσέγγιση που θα δούμε να παίρνει μορφή κάποια στιγμή μετά τα μέσα του 2008. Μέχρι τότε οι developers θα έχουν το απαραίτητο Android SDK που αναμένεται στις 12 Νοεμβρίου.

[via, via, via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons