Νέο και ανανεωμένο Opel Corsa

by dkalo • On 08-12-2010 • AT 4:46 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Αυτοκίνητα

Opel Corsa Facelift

Έχουν περάσει 4 χρόνια από την μέρα που κυκλοφόρησε η τέταρτη γενιά του Opel Corsa. Οι πωλήσεις του αυτοκινήτου ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αλλά ήρθε η ώρα να γίνει μία μεγάλη ανανέωση στο μικρό της Opel. Έτσι, οι άνθρωποι της Γερμανικής εταιρίας έδωσαν επίσημα στοιχεία στον Τύπο για το Facelift του Corsa.

Οι εξωτερικές αλλαγές που έχουν γίνει είναι αρκετές και εντοπίζονται κυρίως στο πλήρως ανασχεδιασμένο μπροστά μέρος του αυτοκινήτου. 6 νέα σχέδια είναι διαθέσιμα για τις ζάντες ενώ οι πιο τολμηροί μπορούν να επιλέξουν την έκδοση Color Line που, προαιρετικά, προσθέτει 2 λευκές γραμμές κατά μήκος του αμαξώματος του νέου Opel Corsa. Οι πιο ουσιαστικές αλλαγές όμως, έγιναν στα μηχανολογικά μέρη του αυτοκινήτου.

Σημαντικές βελτιώσεις έχουν γίνει στην ανάρτηση του Opel Corsa για να έχει ο οδηγός ακόμα υψηλότερη πρόσφυση στον δρόμο. Άξια αναφοράς είναι η εγκατάσταση του συστήματος Start & Stop. Όπως λέει και το όνομα του, το Start & Stop σταματάει την μηχανή όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται ακινητοποιημένο ενώ την επαναφέρει σε λειτουργία με το πάτημα του συμπλέκτη. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η κατανάλωση του Opel Corsa καθώς πλέον δεν καταναλώνεται καθόλου καύσιμο όταν αυτό δεν κινείται.

Η γκάμα των κινητήρων του Opel Corsa δέχτηκε τις περιποιήσεις των μηχανικών με κύριο στόχο την μείωση της κατανάλωσης και της εκπομπής ρύπων. Κατά μέσο όρο, το ανανεωμένο μικρό της Opel είναι πιο αποτελεσματικό κατά 13% συγκριτικά με το υπάρχον μοντέλο. Κατά την γνώμη μου, αξίζει να περιμένετε μέχρι τον Γενάρη για να αποκτήσετε το νέο Corsa και να μην βιαστείτε. Εξάλλου, ποιος ο λόγος να πληρώνετε διπλά τέλη κυκλοφορίας;

Opel Corsa Facelift

Opel Corsa Facelift

Opel Corsa Facelift

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Sorry για το off topic, αλλά να δώσω μια συμβουλή σε όλους: Όταν αγοράζουμε αυτοκίνητο να κοιτάμε πάντα και τι λάστιχα έχει φορεμένα. Και να απαιτούμε να μας τα αλλάζουν αν δεν μας ικανοποιούν! Εγώ την πάτησα ήδη!

  2. Έχω την εντύπωση Στέφανε ότι αυτή είναι η δεύτερη ανανέωση του Opel Corsa…

  3. “αλλά ήρθε η ώρα να γίνει μία *μεγάλη ανανέωση* στο μικρό της Opel. ” … “στοιχεία στον Τύπο για το *Facelift* του Corsa”

  4. Αυτή η ομοιογένεια που χτίζει η Opel σιγά σιγά νομίζω αποδίδει καρπούς ήταν κάτι που της έλειπε, αποκτά μια αναγνωρίσιμη εταιρική συμπαγής ταυτότητα. Υπάρχουν αγοραστές που δεν χρειάζονται την “αίσθηση” παρά μια πρακτικότητα με δεδομένη ποιότητα σε καλή τιμή, μια χρυσή τομή δηλαδή κατά κάποιον τρόπο.
    Απορώ πως θα πουλούσε το ευρωπαϊκό της παρακλάδι η GM με όλο το R&D ξωπίσω για πρόσκαιρες λογιστικές τακτοποιήσεις, τόσος ντόρος τόσος χαλασμός τόση ευτέλεια πια.

    By the way από τα καλύτερα intro στο http://www.gm.com

Top

Show Buttons
Hide Buttons