Ένα Mini Cooper ακόμα: Speedster

by dkalo • On 25-05-2009 • AT 11:37 am • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Mini Speedster Rendering

Το Mini Cooper είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα της Ελληνικής αγοράς. Ο κύριος λόγος για τις αυξημένες πωλήσεις του πιστεύω ότι είναι η σχεδίαση του αυτοκινήτου και το retro-look που θυμίζει το αυθεντικό Mini Cooper. Παρόλο όμως που το αυτοκίνητο μεγάλωσε, οι πίσω θέσεις είναι σχεδόν διακοσμητικές.

Οπότε η BMW αποφάσισε να τις αφαιρέσει και με την ευκαιρία, να ετοιμάσει μία ακόμα έκδοση του αυτοκινήτου, cabrio. Φυσικά, το Mini Convertible θα παραμείνει στην γκάμα αλλά σε αυτό θα προστεθεί και το πιο sporty και ξεχωριστό Mini Speedster. Η οροφή θα είναι υφασμάτινη και όχι μεταλλική, κόντρα στο ρεύμα της εποχής που ανάγκασε ακόμα και την Mazda να βγάλει έκδοση με μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή στο MX-5.

Σχετικά με τους κινητήρες δεν έχει διαρρεύσει κάποια πληροφορία αλλά υποθέτω ότι δεν θα γίνουν αλλαγές συγκριτικά με τα υπόλοιπα Mini: 1600 κυβικά με 120 άλογα η entry level έκδοση ενώ η έκδοση S θα έχει 173 άλογα. Πιθανότατα να υπάρξει αργότερα και κάποια έκδοση αντίστοιχη με την Works αλλά είναι νωρίς ακόμα.. Οι επιδόσεις του αυτοκινήτου θα κυμαίνονται στα επίπεδα του κλειστού Mini Cooper αφού δεν θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο βάρος. Τα ανύπαρκτα πλέον πίσω καθίσματα λογικά θα εξισορροπήσουν το επιπλέον βάρος της οροφής και των ενισχύσεων του πλαισίου.

Αρκετά όμως με τις υποθέσεις, ας περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη που θα κάνει το ντεμπούτο του το Mini Speedster στην έκθεση της Φρανκφούρτης σε μορφή Concept ενώ η τελική έκδοση αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2010..

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απίστευτα όμορφο και καθόλου retro-look θα έλεγα. Μου φαίνεται ότι το Speedster θα γίνει το νέο Smart cabrio αν έχει λογική τιμή, δηλαδή λίγο τσιμπημένη.

  2. ela re paidia mhn trela8oume ti einai auto?peite mou se poia atoma apeu8inete..teleiwse se auth th kathgoria mono mx 5…..makran!! an 8eletai th gnwmi mou polu gunaikio

Top

Show Buttons
Hide Buttons