Όλος ο πλανήτης με ένα κινητό στο χέρι

by George Polyzos • On 01-12-2014 • AT 11:53 am • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

smartphone-in-hand

Το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού αναμένεται να διαθέτει κινητό τηλέφωνο μέχρι το έτος 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ericsson Mobility Report. 

Επιπλέον, η έρευνα της Ericsson αποκάλυψε ότι μέχρι το 2020 οι συνδρομές smartphone προβλέπεται ότι θα ξεπεράσουν τα 6,1 δισεκατομμύρια. Η ταχύτερη ανάπτυξη σε νέες συνδρομές κινητής επικοινωνίας παρατηρείται σε Ινδία και Κίνα, με 18 εκατομμύρια και 12 εκατομμύρια νέες συνδρομές αντίστοιχα στο τρίτο τρίμηνο του 2014.

Διείσδυση smartphone: 800 εκατομμύρια νέες συνδρομές το 2014

Η ανάπτυξη των έξυπνων κινητών τηλεφώνων συνεχίζεται, καθώς το 65-70% των συσκευών που πωλήθηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2014 ήταν smartphones, σε σύγκριση με το 55% για το ίδιο τρίμηνο το 2013.

Παρά την αύξηση του ποσοστού των πωλήσεων, η οποία θα συνεχιστεί με την προσθήκη περίπου 800 εκατομμυρίων νέων συνδρομών smartphone μέχρι το τέλος του 2014, η έκθεση διαπιστώνει ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου. Τα smartphones αντιπροσωπεύουν αυτή τη στιγμή μόλις το 37% του συνόλου των συνδρομών κινητών επικοινωνιών, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί χρήστες δεν έχουν πραγματοποιήσει ακόμη τη μετάβαση σε συσκευές με περισσότερες δυνατότητες και φιλικές στη χρήση του διαδικτύου.

Η έκθεση προβλέπει μια ισχυρή απορρόφηση κατά τα επόμενα χρόνια, καθώς ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί από 2,7 δισεκατομμύρια συνδρομές smartphone σήμερα, σε 6,1 δισεκατομμύρια το 2020.

Βίντεο: το μεγαλύτερο και ταχύτερα αναπτυσσόμενο κομμάτι της διακίνησης δεδομένων μέσω κινητών συσκευών

Το βίντεο συνεχίζει να κυριαρχεί στα δίκτυα κινητών επικοινωνιών: σε δίκτυα 4G αποτελεί επί του παρόντος 45-55% των διακινούμενων δεδομένων, κάτι που οφείλεται κυρίως στην αύξηση της χρήσης υπηρεσιών streaming και τη βελτίωση της εμπειρίας παρακολούθησης σε κινητές συσκευές.

Το βίντεο εμφανίζεται όλο και περισσότερο ως μέρος άλλων διαδικτυακών εφαρμογών, όπως ειδήσεις και διαφημίσεις, καθώς και στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Την ίδια στιγμή, η ανάπτυξη του video streaming βασίζεται στην πρόσβαση σε over-the-top (OTT) υπηρεσίες και περιεχόμενο, όπως αυτά που παρέχονται πλέον από το YouTube.

Μεταβάλλονται επίσης οι συσκευές που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση βίντεο. Πολλές διαθέτουν μεγάλες οθόνες, επιτρέποντας υψηλότερη ποιότητα εικόνας, γεγονός που συμβάλλει στην κατανάλωση βίντεο σε διάφορους τύπους συσκευών και σε μεγαλύτερες ποσότητες, τόσο στο σπίτι όσο και εν κινήσει.

Όσον αφορά τις μελλοντικές προοπτικές, η Ericsson εκτιμά ότι η διακίνηση περιεχομένου βίντεο μέσω κινητών συσκευών θα δεκαπλασιαστεί μέχρι το 2020, οπότε και θα αποτελεί περίπου το 55% του συνόλου των διακινούμενων δεδομένων στα δίκτυα κινητών επικοινωνιών.

Οι συνδρομές 5G διαφαίνονται στον ορίζοντα

Το 5G αναμένεται να γίνει εμπορικά διαθέσιμο το 2020 και η τεχνολογία αναμένεται να έχει ταχύτερη διείσδυση από ό,τι το 4G LTE, όπως ακριβώς το 4G αναπτύχθηκε ταχύτερα από το 3G. Η διαφορά είναι ότι, εκτός από τις νέες τεχνολογίες ραδιοπομπών, το 5G θα αξιοποιήσει επίσης εξελιγμένες εκδόσεις των υφιστάμενων δικτύων (3G και 4G), την τεχνολογία cloud και άλλες βασικές τεχνολογίες, για να εξυπηρετήσει χιλιάδες νέους τρόπους με τους οποίους θα χρησιμοποιηθούν οι κινητές επικοινωνίες. Η ανάπτυξη του 5G θα στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στις νέες περιπτώσεις χρήσης, ειδικά στις επικοινωνίες μεταξύ μηχανών.

Αυτή είναι η έβδομη έκδοση της έκθεσης Ericsson Mobility Report, η οποία συγκεντρώνει στοιχεία, προβλέψεις και αναλύσεις σχετικά με την διακίνηση δεδομένων, τις συνδρομές και τις καταναλωτικές συμπεριφορές, για να παρέχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις τρέχουσες τάσεις στην αγορά των κινητών επικοινωνιών.

Η Ericsson εκτελεί τακτικά μετρήσεις διακίνησης δεδομένων σε περισσότερα από 100 ενεργά δίκτυα, σε όλες τις σημαντικές περιοχές του κόσμου. Λεπτομερείς μετρήσεις πραγματοποιούνται σε έναν επιλεγμένο αριθμό εμπορικών δικτύων WCDMA/HSPA και LTE, με σκοπό την ανακάλυψη διαφορετικών προτύπων διακίνησης.

[Δ.Τ. Ericsson]

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το ότι είναι ολος ο πλανήτης δεν είναι πολύ κακό από την άλλη? δεν συμβαίνει και επειδή χάνετε η επικοινωνία μεταξύ μας επίσης?

    • Τεράστιο θέμα, από τη μία υπάρχει υπερκάλυψη στον τομέα “μέσων επικοινωνίας” αλλά από την άλλη έχει χαθεί η ουσιαστική έκφραση σε συνδυασμό με αποξένωση μεταξύ των ανθρώπων.

      • Πιστεύω την ημέρα που θα κοπούν όλες οι επικοινωνίες για οποιοδήποτε λόγο οι άνθρωποι θα ξαναζήσουν πραγματικά….

Top

Show Buttons
Hide Buttons