Ολοκληρώθηκε ο ελληνικός τελικός του Imagine Cup 2016 της Microsoft

by George Polyzos • On 29-05-2016 • AT 10:23 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Imagine Cup_all teams

Η Microsoft Ελλάς πραγματοποίησε τον ελληνικό τελικό του 14ου Imagine Cup, του παγκόσμιου φοιτητικού διαγωνισμού που προωθεί την καινοτομία, την Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016 στα γραφεία της στο Μαρούσι.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν έντεκα ομάδες, από τις οποίες διακρίθηκαν οι τρεις σε κάθε κατηγορία: Η ομάδα AMANDA στην κατηγορία World Citizenship, η ομάδα IoTBeezness στην κατηγορία Innovation και η K.A.S.E. στην κατηγορία Games.

Οι νικήτριες ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στους Ημιτελικούς που θα γίνουν τον Μάϊο του 2016, και να διαγωνιστούν με τις καλύτερες ομάδες από όλο τον κόσμο, διεκδικώντας μια θέση στους παγκόσμιους τελικούς οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο του 2016 στα κεντρικά γραφεία της Microsoft, στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Οι ομάδες που διαγωνιστήκαν στον φετινό τελικό του Imagine Cup, κλήθηκαν, όπως κάθε χρόνο, να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους, ενώπιον της κριτικής επιτροπής, η οποία απαρτιζόταν από δημοσιογράφους, στελέχη νεοφυών επιχειρήσεων καθώς και από εκπροσώπους της Microsoft. Οι υποψήφιες ομάδες κατέθεσαν τις προτάσεις τους στις παρακάτω κατηγορίες:

• World Citizenship: Σε αυτή την κατηγορία διακρίνεται η εφαρμογή λογισμικού που έχει την προοπτική να επιδράσει θετικά στην ανθρωπότητα.
• Innovation Αυτή η κατηγορία απευθύνεται στις πιο πρωτοπόρες και καινοτόμες εφαρμογές.
• Games: Σε αυτή την κατηγορία διακρίνονται τα πιο συναρπαστικά και διασκεδαστικά παιχνίδια που απευθύνονται σε νέους και εφήβους και έχουν δημιουργηθεί πάνω σε Windows 8, Windows Phone ή με τη χρήση του Kinect SDK.

Imagine Cup_all winners

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα AMANDA, ήταν εκείνη που ξεχώρισε στην κατηγορία World Citizenship, η οποία με τη βοήθεια του Microsoft Azure και του Microsoft Band 2, δημιούργησε ένα virtual reality μουσείο συναισθημάτων, όπου ο χρήστης περιηγείται ελεύθερα σε έναν χώρο με εικόνες, βίντεο και διαδραστικό υλικό.

Στην κατηγορία Innovation διακρίθηκε το project IoTBeezness, μια υπηρεσία η οποία λειτουργεί με την υποστήριξη του IoT (Internet of Things), Microsoft Azure και Raspberry, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για μελισσοκόμους, δίνοντας τους τη δυνατότητα να παρακολουθούν την κατάσταση που βρίσκονται οι κυψέλες τους με τη βοήθεια ενός ειδικού δίκτυού αισθητήρων το οποίο τους παρέχει συμβουλές και προειδοποιήσεις.

Η ομάδα K.A.S.E. ξεχώρισε στην κατηγορία Games, δημιουργώντας ένα τρισδιάστατο βιντεοπαιχνίδι parkour, όπου ο παίκτης ανεβαίνει επίπεδο χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις ενός ρομπότ.

Microsoft Imagine Cup 2016

Η Ελλάδα συμμετέχει στον διαγωνισμό Imagine Cup για 13η χρονιά σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία στην ενίσχυση νεανικής καινοτομίας. Οι νικητές των Παγκόσμιων Ημιτελικών έχουν την ευκαιρία να διαγωνισθούν για μία θέση στους Παγκόσμιους Τελικούς τον Αύγουστο του 2016, καθώς και να διεκδικήσουν χρηματικό έπαθλο έως και 50.000 δολάρια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons