Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του WhatsApp από το Facebook

by George Polyzos • On 07-10-2014 • AT 2:31 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

whatsapp

Το Facebook ολοκλήρωσε την εξαγορά της υπηρεσίας μηνυμάτων WhatsApp, με το τελικό τίμημα να είναι κατά 3 δισ. δολάρια ακριβότερο, δηλαδή στα 22 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Reuters η αύξηση του τιμήματος της εξαγοράς οφείλεται στην άνοδο της χρηματιστηριακής αξίας του Facebook κατά τους μήνες που μεσολάβησαν από τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε και αρχικά ανακοινώθηκε η εξαγορά.

Οι τελικοί όροι της εξαγοράς προβλέπουν ότι το WhatsApp θα συνεχίσει την ανεξάρτητη πορεία του εντός των εταιρικών πλαισίων του Facebook, ενώ ο συνιδρυτής και σημερινός επικεφαλής της υπηρεσίας, Jan Koum, θα αποκτήσει μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο του Facebook.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στην αρμόδια αμερικανική ρυθμιστική αρχή, ο Jan Koum θα λάβει το ποσό των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετοχές, κατοχυρωμένες για μία περίοδο τεσσάρων ετών, σαν κίνητρο για την παραμονή του στην εταιρεία.

Η ανακοίνωση της εξαγοράς έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, με το προβλεπόμενο κόστος να ανέρχεται σε 19 δισεκατομμύρια δολάρια, μετρητά και μετοχές. Για να λάβει την τελική έγκριση από διάφορες ρυθμιστικές αρχές, το Facebook «υποσχέθηκε» ότι η υπηρεσία μηνυμάτων θα παραμείνει μία ξεχωριστή οντότητα και δεν θα απορροφηθεί από το Facebook.

Επιπλέον, όπως σημειώνει το CNET η αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου έχει εγείρει, παρά την έγκριση, θέματα ασφάλειας προσωπικών δεδομένων. Έτσι, το WhatsApp δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να ακολουθεί την υπάρχουσα πολιτική του και δεν θα συλλέγει ονόματα χρηστών, τοποθεσίες, ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή άλλα δεδομένα. Επίσης, δεν θα γίνεται διαμοιρασμός τηλεφωνικών αριθμών των χρηστών σε τρίτα μέρη.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η συμφωνία Facebook-WhatsApp έλαβε την τελική έγκριση και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μόλις πριν από λίγες ημέρες. Ωστόσο, οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με θέματα ασφάλειας προσωπικών δεδομένων, αλλά με θέματα που άπτονταν της τήρησης των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons