Ολοκληρώνεται η εξαγορά της SanDisk από την Western Digital

by George Polyzos • On 11-05-2016 • AT 2:38 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

WD-PiDrive-Raspberry-Pi-3-2

Η Western Digital ανακοίνωσε ότι έλαβε την τελευταία έγκριση ρυθμιστικής αρχής που απαιτούνταν για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της SanDisk, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο.

Η εξαγορά της SanDisk, ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είχε ανακοινωθεί αρχικά τον Οκτώβριο του 2015 ενώ οι μέτοχοι της SanDisk είχαν εγκρίνει την εξαγορά ήδη από τον περασμένο Μάρτιο.

Η SanDisk αποτελεί μία από τις εταιρείες πρωτοπόρους στον τομέα της τεχνολογίας NAND διατηρώντας πάνω από 5000 άδειες ευρεσιτεχνίας, ενώ το όνομά της αποτελεί συνώνυμο των καρτών μνήμης που χρησιμοποιούμε σε είδους φορητή συσκευή ενώ διατηρεί σημαντικό μερίδιο αγοράς και στον τομέα των δίσκων SSD. Αντίστοιχα η Western Digital αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην αγορά σκληρών δίσκων, σε παγκόσμιο επίπεδο κατέχοντας ηγεμονικά μερίδια αγοράς.

sandisk200gb

Στα αξιοπερίεργα της εξαγοράς είναι ότι ενώ πρόκειται για δύο αμερικανικές εταιρείες με τα κεντρικά τους γραφεία να βρίσκονται στην Καλιφόρνια εντούτοις η τελευταία έγκριση για την ολοκλήρωσή της ήρθε από το υπουργείο εμπορίου της Κίνας.

Τα συνδυασμένα έσοδα για τις Western Digital και SanDisk ανήλθαν για το 2015 στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ ήδη η πρώτη έχει εξαγγείλει ότι από την συγχώνευση τμημάτων θα εξοικονομήσει έως και 500 εκατομμύρια δολάρια, πέρα από τα οφέλη σε επίπεδο φορολογίας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons