Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το USB-C

by Nikos Kaimakamis • On 11-03-2015 • AT 3:52 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

New-MacBook-3

Νέα αρχικά μπήκαν στο λεξιλόγιό μας μετά την παρουσίαση του νέου MacBook, το οποίο έχει μία θύρα USB-C για όλες τις συνδέσεις του.

Το USB-C έχει το μέγεθος ενός micro USB, αλλά μπορεί να δεχτεί το βύσμα όπως και αν εισαχθεί, χωρίς να έχει νόημα η πάνω και η κάτω πλευρά. Μπορεί να λειτουργήσει ως σημείο φόρτισης που συνδέεται μέσω αυτού στο MacBook, ενώ ένα συνδεδεμένο με αυτό περιφερειακό μπορεί να φορτίσει μία ακόμα συσκευή. Μπορεί να διαχειριστεί μεγάλα φορτία ρεύματος, επομένως μπορεί να φορτίσει και μία μεγαλύτερη συσκευή.

apple-usb-c

Η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων μέσω του USB-C είναι 10 Gbps, επομένως υποστηρίζει μεγάλες ταχύτητες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι συμβατό με παλαιότερου τύπου USB, με τη χρήση ειδικού αντάπτορα. Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για ανάγκη σύνδεσης περισσότερων περιφερειακών με τον υπολογιστή, επομένως υπάρχουν τα κατάλληλα αξεσουάρ για αυτό, ενώ η Apple φέρεται να πιστεύει πως σταδιακά οδεύουμε προς ένα πλήρως ασύρματο μέλλον και άρα δεν θα χρειάζονται πολλές θύρες.

Θα πρέπει στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μία καινοτομία που χρησιμοποιεί αποκλειστικά η Apple, αλλά με έναν νέο τύπο σύνδεσης, τον οποίο χρησιμοποιεί για πρώτη φορά η Apple στο νέο MacBook, ενώ αργότερα θα δούμε το USB-C να κάνει την εμφάνισή του και σε άλλα προϊόντα. Ήδη η SanDisk έχει παρουσιάσει ένα flash drive 32 GB με σύνδεση USB-C, ενώ και η LaCie έχει παρουσιάσει τον εξωτερικό σκληρό δίσκο Porsche Design Mobile Drive και το Nokia N1 Tablet υποστηρίζει και εκείνο τη σύνδεση USB-C.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons