Όλα όσα ανακοίνωσε η Google – Μία απάντηση σε κάθε ανταγωνιστή

by George Polyzos • On 05-10-2016 • AT 10:58 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics Internet Mobile Newsroom

sundar-pichai-02

Τα σχέδια της Google ήταν λίγο-πολύ γνωστά και επιβεβαιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό χθες όταν η αμερικανική εταιρεία προχώρησε στην παρουσίαση των νέων της hardware προϊόντων.

Όπως όλοι περίμεναν, κυρίαρχη θέση στο χθεσινό event είχαν τα δύο νέα smartphones, τα Pixel και Pixel XL με τα οποία η Google παραμερίζει οριστικά το brand Nexus. Ιδιαίτερο σημείο αποτελεί όμως το γεγονός ότι η αμερικανική εταιρεία με τις ανακοινώσεις της έδωσε μία απάντηση σε κάθε ανταγωνιστή της και σε κάθε κατηγορία προϊόντων.

Κυρίαρχη θέση στο event είχε το Google Assistant, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Google, Sundar Pichai, να τονίζει ότι «η εταιρεία ξεκίνησε “κτίζοντας ένα Google για τον καθένα” ενώ πλέον στόχος είναι να κτίζει για τον κάθε χρήση το προσωπικό του Google». Όπως συμβαίνει και με τη Siri ή το Google Now, ο Google Assistant χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα από μία ευρεία γκάμα πηγών με στόχο να προσφέρει προσωποποιημένη εμπειρία ώστε να προσφέρει βοήθεια σε κάθε δραστηριότητα του χρήστη.

Ο Google Assistant χρησιμοποιεί τεχνολογία machine learning ώστε να τροφοδοτεί και να αυξήσει τα «έξυπνα» χαρακτηριστικά που υπήρχαν κατά το παρελθόν στο Google Now. Αποτέλεσμα είναι να προσφέρει πιο προσωπική εμπειρία στους χρήστες με κύρια χαρακτηριστικά την παροχή οδηγιών και πληροφοριών μέσω φωνής και την αναγνώριση φωτογραφιών.

Σύμφωνα με την εταιρεία όλες οι νέες εφαρμογές και το νέο hardware θα ενσωματώνουν λειτουργίες που θα φέρνουν τον Google Assistant στα χέρια του κάθε χρήστη. Επιπλέον, ο Assistant θα είναι διαθέσιμος σε τρίτους developers ώστε να ενσωματώσουν σε αυτόν τις δικές τους εφαρμογές και υπηρεσίες.

Άλλη σημαντική ανακοίνωση αποτέλεσε το Daydream View, το πρώτο virtual reality headset της Google, το οποίο προσφέρει μία σειρά από ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και σχεδιασμό. Το headset λειτουργεί σε συνεργασία με κάποιο συμβατό smartphone (όπως τα Pixel και Pixel XL), ενώ διαθέτουν και ασύρματο remote control για τον καλύτερο έλεγχο από την πλευρά του χρήστη. Το Daydream View θα κοστίζει, όπως είχε ήδη διαρρεύσει, 79 δολάρια και θα λανσαριστεί εμπορικά τον Νοέμβριο.

Το Google Wi-Fi αποτελεί πρακτικά το νέο router της εταιρείας, το οποίο επίσης θα λανσαριστεί τον Νοέμβριο και θα κοστίζει 129 δολάρια ή 299 δολάρια το σετ των τριών. Ακολουθεί το Chromecast Ultra, το νέο streaming media dongle, το οποίο ενσωματώνει καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά και υποστήριξη περιεχομένου 4K. Το κόστος του θα είναι στα 69 δολάρια.

Τέλος, το Google Home αποτελεί άμεσο ανταγωνιστή του Amazon Echo και είχε ήδη προαναγγελθεί κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Google I/O. Πρακτικά είναι ένα ασύρματο ηχείο με ενσωματωμένο ψηφιακό βοηθό, το οποίο θα λανσαριστεί στις 4 Νοεμβρίου και θα κοστίζει περί τα 129 δολάρια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons