Οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου της Lenovo

by George Polyzos • On 07-11-2014 • AT 1:41 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Lenovo-Y70-Touch_9

H Lenovo ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το β’ οικονομικό τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2014, με τα έσοδά της να ανέρχονται στα 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ετήσια αύξηση των εσόδων ήταν της τάξης του 7%, ενώ τα καθαρά κέρδη του τριμήνου αυξήθηκαν με ταχύτερους ρυθμούς με έσοδα προ-φόρων αυξημένα κατά 24% από έτος σε έτος στα 329 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα κέρδη αυξήθηκαν 19% από έτος σε έτος στα 262 εκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εστίασή της στην δυναμική υλοποίηση των σχεδίων της και τα καινοτόμα προϊόντα οδήγησε σε ένα υψηλό ρεκόρ των 35,6 εκατομμυρίων smartphones, PCs και tablets να αποστέλλονται παγκοσμίως.

Τα τελευταία 2 χρόνια, η Lenovo έχει χτίσει μια παγκόσμια επιχείρηση στον τομέα των κινητών και των εταιρικών  συσκευών και έχει θέσει τις βάσεις για να επιταχύνει με γρήγορους ρυθμούς τους Ecosystem και Cloud κλάδους της. Σήμερα, αυτοί οι τρείς κλάδοι αποτελούν το 15% των συνολικών εσόδων της Lenovo, συν 4% σε σχέση με πριν από τρία χρόνια.

Ο κλάδος enterprise με την κυκλοφορίας ενός νέου line up, της επόμενης γενιάς προϊόντων ΤhinkServer, το Σεπτέμβρη, αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, με 35% αύξηση στον όγκο πωλήσεων, ενώ τα καθημερινά downloads από το Lenovo App Store είναι περισσότερα από 30 εκατομμύρια, περισσότερα από το διπλάσιο σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Επιπλέον απεικόνιση της ανάπτυξης της εταιρίας είναι οι επιδόσεις στις κατηγορίες smartphones, tablets και PC. H Lenovo έγινε ο νούμερο 1 προμηθευτής σε PC και tablet, για πρώτη φορά, με μερίδιο αγοράς 14.1%, συν 1,2% από έτος σε έτος, ένα σημαντικό ορόσημο, 6 τρίμηνα πριν το χρονικό στόχο. Αυτό κατέστη δυνατό, με τα 3 εκατομμύρια πωλήσεις σε tablet, παγκοσμίως, συν 30.6% από έτος σε έτος, με πωλήσεις εκτός Κίνας και με τη ισχυρή απόδοση των PC, όπου για το έκτο συνεχόμενο τρίμηνο, η Lenovo παραμένει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής PC στον κόσμο (σύμφωνα με τις Gartner και IDC).

Είχε το υψηλότερο, από ποτέ, τριμηνιαίο μερίδιο αγοράς της τάξης των 19.7%, συν  2.1 μονάδες από έτος σε έτος. Τέλος, η Lenovo αύξησε τις αποστολές smartphone κατά 38% από έτος σε έτος παραμένοντας #4 στο τέλος του τριμήνου, αν και με την εξαγορά της Motorola την προηγούμενη εβδομάδα, έχει εξασφαλίσει την #3 θέση.

Τέλος, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της IDC για τη βιομηχανία των PC κατά το γ’ τρίμηνο του 2014, η Lenovo αναδείχθηκε #1 προμηθευτής PC στην Ελλάδα, καταγράφοντας ιδιαίτερα υψηλή άνοδο πωλήσεων.

Σύμφωνα με την IDC, η περιοχή ΕΜΕΑ κατέγραψε άνοδο πωλήσεων 10,4% κατά το γ’ τρίμηνο. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα και η αγορά των PC κατέγραψε άνοδο 32,1%. Παράλληλα, η Lenovo, έχοντας καταγράψει συνολικές πωλήσεις 39.995 τεμαχίων και μερίδιο αγοράς 23,8% κέρδισε την πρώτη θέση και αναδείχθηκε ηγέτης στην αγορά των PC, ενώ την ίδια περίοδο το 2013 κατείχε την 4η θέση με μερίδιο αγοράς 11,7%. Η αύξηση πωλήσεων της τάξης του 170% αποδεικνύει την αδιαμφισβήτητη πρωτιά της Lenovo.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Οικονομάκης, GeneralManagerGreece & CuprusLenovo δήλωσε σχετικά: «Η εποχή αυτή αποτελεί ορόσημο για τη Lenovo στην Ελλάδα. Μετά από ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι, με πολλή και σκληρή δουλειά, κατακτήσαμε τελικά στην 1η θέση στην αγορά PC στην Ελλάδα. Η επιτυχία όμως δεν τελειώνει εδώ! Στόχος μας από εδώ και πέρα, είναι να διατηρήσουμε την 1η θέση και να αναπτυχθούμε ακόμα  περισσότερο στο χώρο του MobileInternetandDigitalHomeBusinessGroup (MIDH) με την έλευση των κινητών».

[Δ.Τ. Lenovo]

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons