Οικονομικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου 2016 για την LG Electronics

by George Polyzos • On 30-01-2017 • AT 10:38 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Η LG Electronics ανακοίνωσε για το 2016 λειτουργικά κέρδη 1,16 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση κατά 12,2% σε σχέση με το 2015 η οποία οφείλεται κυρίως στις επιδόσεις του τμήματος Οικιακών Συσκευών καθώς και της Οικιακής Ψυχαγωγίας.

Για το σύνολο του έτους, η LG κατέγραψε έσοδα 47,92 δισ. δολάρια και καθαρά έσοδα 109,31 εκατ. δολαρίων. Το τέταρτο τρίμηνο του 2016 οι πωλήσεις έφθασαν τα 12,79 δισ. δολάρια, 11,7% υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 1,5% υψηλότερα από το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Τόσο το τμήμα Οικιακών Συσκευών & Λύσεις Κλιματισμού καθώς και της Οικιακής Ψυχαγωγίας έθεσαν το 2016 τα ισχυρότερα λειτουργικά κέρδη από ποτέ. Ωστόσο, λόγω των απωλειών από το τμήμα Κινητής Τηλεφωνίας και Εξαρτήματα Οχημάτων, η LG ανακοίνωσε το τέταρτο τρίμηνο καθαρή ζημία 223,98 εκ. δολαρίων.

Πιο αναλυτικά, η LG Home Appliance & Air Solution Company (Οικιακές Συσκευές και Λύσεις Κλιματισμού) παρουσίασε για όλο το έτος του 2016 έσοδα 14,92 δισ. δολαρίων και 3,5 δισ. δολάρια για το τέταρτο τρίμηνο. Αυτό αποτελεί αύξηση της τάξης του 5,6% από έτος σε έτος, η οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις ισχυρές πωλήσεις των δημοφιλών πλυντηρίων TWINWash και των ψυγείων Door-in-Door στην αγορά της Κορέας και της Βόρειας Αμερικής. Τα λειτουργικά έσοδα έφθασαν στα 1,15 δισ. δολάρια το 2016 σημειώνοντας αύξηση κατά 36% από το 2015, η οποία ήταν και η υψηλότερη μεταξύ όλων των τμημάτων της LG.

Η LG Home Entertainment Company (Οικιακή Ψυχαγωγία) κατέγραψε έσοδα 4,15 δισ. δολαρίων, μια αύξηση της τάξης του 15,7% από τρίμηνο σε τρίμηνο, ως αποτέλεσμα των ισχυρών πωλήσεων των premium LG OLED και 4K Ultra HD τηλεοράσεων στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία. Τα λειτουργικά κέρδη για όλο το έτος της τάξεως των 1,07 δισ. δολαρίων ήταν τα υψηλότερα στην ιστορία της Home Entertainment Company και τα έσοδα της τάξεως των 15,08 δισ. δολαρίων για το 2016 ήταν επίσης τα υψηλότερα μεταξύ όλων των επιχειρηματικών μονάδων της LG.

Η LG Mobile Communications Company (Κινητή Τηλεφωνία) ανακοίνωσε έσοδα της τάξεως των 2,51 δισ. δολαρίων, για το τέταρτο τρίμηνο του 2016, σημειώνοντας αύξηση κατά 15,4% από τρίμηνο σε τρίμηνο, λόγω των ισχυρών πωλήσεων της νέας ναυαρχίδας V20 smartphone. Η κερδοφορία παρουσίασε αδυναμία λόγω των χαμηλών πωλήσεων του smartphone G5 και των υψηλών επενδύσεων marketing. Η παρουσίαση της επόμενης G Series και των συσκευών μεσαίας κατηγορίας κατά το δεύτερο τρίμηνο που θα ακολουθήσουν στο επερχόμενο Mobile World Congress αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικά τη βελτίωση της θέσης της LG Mobile Communications στην αγορά το 2017.

Η LG Vehicle Components Company (Εξαρτήματα Οχημάτων) έκλεισε τη χρονιά καταγράφοντας πωλήσεις 2,40 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 51% σε σχέση με πέρυσι. Τα έσοδα της τάξεως των 749,2 εκ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο ήταν 66,4% υψηλότερα από έτος σε έτος, κυρίως λόγω της ισχυρής αύξησης στα Εξαρτήματα Οχημάτων και τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (infotainment systems). Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σταθερά σε κάθε τρίμηνο του 2016, αλλά οι επενδύσεις σε R&D επηρέασαν αρνητικά την κερδοφορία. Με την παραγωγή του ηλεκτρικού οχήματος Chevrolet Bolt, σε συνεργασία με την LG, σύμφωνα με την οποία σημειώθηκε αυξημένη ζήτηση για ολοκληρωμένες λύσεις σχετικά με auto-motive συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (infotainment systems) καθώς και συστήματα ασφαλείας, η LG Vehicle Components Company αναμένει την περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων της το 2017.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons