Οικιακός ψηφιακός βοηθός Essential Home από τον Andy Rubin

by Nikos Kaimakamis • On 31-05-2017 • AT 1:05 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

O Andy Rubin δεν έμεινε μόνο στο Essential Smartphone, αλλά προχώρησε και στην παρουσίαση του οικιακού βοηθού Essential Home. 

Ο ψηφιακός βοηθός για το σπίτι, Essential Home, βασίζεται στην πλατφόρμα Ambient OS και αποτελεί μία λύση για τη διασύνδεση των έξυπνων συσκευών του smart home. H λογική του Ambient OS είναι ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να βρίσκεται πάντοτε στο προσκήνιο, έχοντας τον τελευταίο λόγο για τα όσα εκτελούν οι έξυπνες συσκευές στο σπίτι. Εννοείται ότι το Ambient OS συνοδεύεται από το API που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι προγραμματιστές, προκειμένου να προσαρμόσουν αναλόγως τις έξυπνες συσκευές τους ώστε να συνεργάζονται μαζί του.

Πάνω στο Essential Home υπάρχει μία στρογγυλή οθόνη αφής, ενώ η συσκευή θα μπορεί να ενεργοποιείται απλώς και μόνο κοιτάζοντας σε αυτή, αφού θα είναι εξοπλισμένη με ειδική τεχνολογία ανίχνευσης της κίνησης του ματιού, στοιχείο που μοιάζει να έχει βγει απευθείας από το σενάριο της ταινίας Minority Report. Το Essential Home φαίνεται να βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο ανάπτυξης και δεν είναι έτοιμο για την εμπορική διάθεσή του, αλλά αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί σύντομα.

Οι εφαρμογές του Essential Home είναι πολλές, από την αναπαραγωγή μουσικής και τον έλεγχο του φωτισμού, έως τις υπενθυμίσεις για υποχρεώσεις και την έγκαιρη προειδοποίηση αναχώρησης του ιδιοκτήτη του σπιτιού για τον προορισμό του, με βάση τις κυκλοφοριακές συνθήκες.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons