Η Nissan δημιουργεί την οικιακή μπαταρία xStorage

by Nikos Kaimakamis • On 11-05-2016 • AT 1:56 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

xstorage-ed

Την ανταγωνιστική της πρόταση στην Tesla καταθέτει η Nissan, η οποία παρουσίασε τη δική της οικιακή μπαταρία. 

Η Nissan παρουσιάζει το σύστημα παροχής ενέργειας xStorage, το οποίο προορίζεται για χρήση στο σπίτι για την αυτόνομη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, με απώτερο σκοπό της να ανταγωνιστεί το Tesla Powerwall. Ανακυκλωμένες μπαταρίες από το ηλεκτρικό όχημα Nissan Leaf χρησιμοποιούνται για την οικιακή μπαταρία της Nissan, η οποία έχει στο εσωτερικό της τα υλικά από 12 διαφορετικές μπαταρίες από τα Nissan Leaf.

H μπαταρία συνδέεται στην παροχή ρεύματος ενός σπιτιού και προσφέρει απρόσκοπτη ενέργεια, ενώ μπορεί να φορτίζει τόσο από τις ανανεώσιμες πηγές, όσο και από την κλασική παροχή ρεύματος σε ώρες που η χρέωση είναι χαμηλή, για παράδειγμα από το νυχτερινό ωράριο. Η σύνδεση γίνεται από εξειδικευμένα συνεργεία, ενώ μπορεί να συνδεθεί με την κατάλληλη εφαρμογή στο smartphone που θα επιτρέπει στον κάτοχό της να κάνει έλεγχο των επιμέρους λειτουργιών της.

Η τιμή της στη Μεγάλη Βρετανία, στην οποία θα είναι αρχικά διαθέσιμη θα φτάνει στις 3.200 λίρες Αγγλίας, οι οποίες αντιστοιχούν σε 4050 ευρώ περίπου. Η τιμή αυτή αντιστοιχεί σε μία μονάδα ισχύος 4,2 Κιλοβατ. Η Nissan πιστεύει ότι θα καταφέρει να πουλήσει 100.000 μονάδες στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια των πρώτων πέντε ετών από την έναρξη της διάθεσής της μπαταρίας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η ισχύς μετριέται σε kW (κιλοβατ)

Top

Show Buttons
Hide Buttons