Οικιακή επαναφορτιζόμενη μπαταρία από την BMW

by Nikos Kaimakamis • On 20-07-2016 • AT 12:35 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Battery_storage_system_electrified_by_BMW

H BMW παρουσίασε μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία για την τροφοδότηση με ηλεκτρική ενέργεια ενός νοικοκυριού σε δύο χωρητικότητες.

Είναι εμφανές ότι η BMW φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί την Tesla που παρουσίασε τη δική της αντίστοιχη πρόταση. Οι δύο προτάσεις της BMW έχουν χωρητικότητες 22 kWh και 33 kWh, ενέργεια που θεωρείται ικανή να κρατήσει ένα αμερικανικό σπίτι με σταθερή παροχή ενέργειας για ένα ολόκληρο 24ωρο, σύμφωνα με το TechInsider. H BMW δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που προσφέρει μία αντίστοιχη λύση, αλλά η διαφορά έγκειται στο ότι οι μπαταρίες των άλλων κατασκευαστών προσφέρουν μικρότερες χωρητικότητες και θα πρέπει να χρησιμοποιήσει κανείς πολλές μαζί για να έχει την ενέργεια που χρειάζεται.

Μια άλλη έξυπνη ιδέα της BMW είναι ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις μπαταρίες που είναι εγκατεστημένες στα ηλεκτρικά μοντέλα i3, μόλις ολοκληρώσουν τον κύκλο λειτουργίας τους στο σπίτι. Μάλιστα, όλες οι μπαταρίες της BMW, σύμφωνα με το TechInsider, θα είναι πανεύκολες στην εγκατάσταση και χρήση στο οικιακό δίκτυο. Η BMW δεν έδωσε πληροφορίες για την ημερομηνία έναρξης της διάθεσης των οικιακών μπαταριών της, ούτε ενημέρωσε για τις τιμές στις οποίες θα τις πουλά, αλλά αυτό θα γίνει γνωστό αργότερα.

Οι πληροφορίες θέλουν την BMW να ξεκινά ένα δοκιμαστικό πρόγραμμα χρήσης των οικιακών μπαταριών της στην Καλιφόρνια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons