Οι υπερηχητικές πτήσεις μπορούν να φτάσουν τα 5 Mach

by Nikos Kaimakamis • On 11-07-2017 • AT 9:30 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η πτήση σε ταχύτητα 5 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου, δηλαδή τα 5 Mach, είναι εφικτή. 

Μία ομάδα Βρετανών και Κινέζων επιστημόνων θεωρεί ότι οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται καθώς ένα αεροσκάφος κινείται με ταχύτητες της τάξης των 5 Mach μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη χρήση διαφορετικών κεραμικών υλικών κατασκευής των φτερών και της ατράκτου του αεροσκάφους. Ήδη οι επιστήμονες πειραματίζονται με ένα τέτοιο κεραμικό υλικό που φαίνεται να είναι και πιο χαμηλού κόστους από τα κεραμικά υλικά που χρησιμοποιούνται σήμερα σε διάφορες εφαρμογές.

Ένα άλλο στοιχείο το οποίο προσέχουν οι ερευνητές είναι η αντοχή στην οξείδωση, ενώ ειδικές μελέτες περιλαμβάνουν και το θέμα της κατανάλωσης καυσίμων. Τα υλικά που αναπτύσσει η ομάδα των ερευνητών από την Κίνα και τη Βρετανία δείχνουν αντοχή στην πολύωρη χρήση σε ταχύτητες 6125 χιλιομέτρων/ ώρα, με αντοχή σε θερμοκρασίες που φτάνουν έως και τους 3000 βαθμούς Κελσίου.

Εάν πραγματωθούν τα σχέδια των ερευνητών, θα μπορεί να παρουσιαστεί ένα αεροσκάφος κατασκευασμένο με κεραμικά υλικά, το οποίο θα μπορεί να καλύπτει την απόσταση από τη Νέα Υόρκη έως και το Λονδίνο σε 2 ώρες περίπου. Προφανώς, η έρευνα βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα, αλλά οι επιστημονικές μελέτες μας δείχνουν ότι το μέλλον των αεροπορικών μεταφορών ενδέχεται να είναι εντελώς διαφορετικό από το σήμερα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons