Οι χρήστες του Internet θα είναι 3,2 δισ. μέσα στο 2015

by George Polyzos • On 27-05-2015 • AT 2:59 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

internet

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη θα έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του 2015, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU).

Πιο συγκεκριμένα, η ITU (International Telecommunication Union), που ανήκει στις δομές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, προβλέπει ότι 3,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο Internet, κατά το 2015.

Στην αναφορά της ITU τονίζεται ότι ο συνολικός πληθυσμός της Γης ανέρχεται στα 7,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους, εκ των οποίων τα 2 δισ. κατοικούν στις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Από αυτούς τα 940 εκατομμύρια ζουν σε περιοχές όπου οι υποδομές είναι από υποτυπώδεις έως ανύπαρκτες και χαρακτηρίζονται στην έκθεση ως «λιγότερο ανεπτυγμένα κράτη».

Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών κάνει επίσης λόγο στην έκθεσή της και για την πρόσβαση μέσω φορητών συσκευών. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή επτά δισεκατομμύρια ενεργοποιημένες φορητές συσκευές, παγκοσμίως.

Σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες το 78% των ανθρώπων χρησιμοποιούν το mobile Internet, ενώ το 69% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει 3G κάλυψη, αλλά μόνο το 29% των αγροτικών περιοχών εξυπηρετείται. Αντίθετα, στην Αφρική η διείσδυση του mobile Internet περιορίζεται στο 17,4% του πληθυσμού.

Τέλος, η έκθεση προβλέπει ότι έως το τέλος του έτους το 80% των νοικοκυριών στις ανεπτυγμένες χώρες και το 34% των νοικοκυριών στις αναπτυσσόμενες χώρες θα έχουν κάποιας μορφής πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons