Οι χρήστες smartphones θα φτάσουν τα 6,1 δισ. έως το 2020

by George Polyzos • On 04-06-2015 • AT 12:41 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Samsung-Galaxy-S4-mini-02

Έως το 2020 οι χρήστες συσκευών smartphones αναμένεται να φτάσουν τους 6,1 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με την Mobility Report που έδωσε στη δημοσιότητα η Ericsson.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα οι χρήστες «έξυπνων» συσκευών είναι 2,6 δισεκατομμύρια με τον κύριο όγκο αυτών να βρίσκεται στις ανεπτυγμένες χώρες της Βορείου Αμερικής και της Ευρώπης.

Τα στοιχεία για την κατάρτιση της Mobility Report προέρχονται από στοιχεία που διαθέτουν 100 τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι παγκοσμίως και εάν επαληθευθούν θα σημαίνει ότι για πρώτη φορά το 2020 τα smartphones θα ξεπεράσουν τις συνδρομές σταθερής γραμμής.

Όπως σημειώνεται στη Mobility Report της Ericsson ο συνολικός αριθμός των ενεργοποιημένων κινητών τηλεφώνων το έτος 2020 θα φτάνει τα 9,2 δισεκατομμύρια συσκευές. Επιπλέον, εάν συνυπολογιστούν οι υπηρεσίες του Internet of Thing, του M2M και του mobile broadband οι συνδεδεμένες συσκευές θα φτάνουν στον αριθμό των 26 δισεκατομμυρίων. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι προηγούμενη πρόβλεψη της Ericsson έκανε λόγο για 50 δισ. συνδεδεμένες συσκευές.

Παρά την άνθιση νέων mobile υπηρεσιών και την ύπαρξη νέων κατηγοριών συσκευών όπως τα tablets, η αγορά των smartphones προβλέπεται να διατηρήσει τον ηγετικό της ρόλο αφού έως το 2020 θα ελέγχει το 80% της κίνησης δεδομένων μέσω φορητών συσκευών.

Η Ericsson προβλέπει επίσης ότι οι γεωγραφικές περιοχές Ασίας/Ειρηνικού, Μέσης Ανατολής και Αφρικής θα «φιλοξενήσουν» το 80% των νέων ενεργοποιήσεων smartphones κατά την επόμενη πενταετία, συνεχίζοντας μία τάση που είναι ήδη υπαρκτή.

Αντίθετα, ο κύριος όγκος της κίνησης δεδομένων αναμένεται να προέλθει από διαφορετικές περιοχές όπως η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη, ενώ στην περιοχή Ασίας/ Ειρηνικού θα υπάρξει το 45% της κίνησης δεδομένων μέσω smartphones.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons