Οι τομείς Cloud και Office οδηγούν την κερδοφορία της Microsoft

by George Polyzos • On 28-04-2017 • AT 12:40 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Η Microsoft ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου για το οικονομικό έτος 2017, που έληξε στο τέλος Μαρτίου, εμφανίζοντας συνολικά έσοδα ύψους 22,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 8%.

Αντίστοιχα, τα καθαρά κέρδη ήταν 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 28% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ο τομέας προσωπικών υπολογιστών (περιλαμβάνει το λειτουργικό Windows, τις κονσόλες Xbox, τις συσκευές Surface και την online διαφήμιση) είχε συνολικά έσοδα ύψους 8,84 δισεκατομμυρίων, μειωμένα κατά 7,4%. Τα έσοδα των συσκευών Surface ήταν στα 831 εκατομμύρια δολάρια, μειωμένα σε σχέση με τα 1,3 δισ. δολάρια το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Ο τομέας του Productivity (καλύπτει τα προϊόντα Office, Exchange, SharePoint, Skype και Dynamics) κατέγραψε συνολικά έσοδα 7,96 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 22% σε σχέση με πέρυσι. Το LinkedIn, από τις πρόσφατες εξαγορές της εταιρείας, ήταν «υπεύθυνο» για έσοδα ύψους 975 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα έσοδα από τους επιμέρους τομείς του Office και του Office 365 ήταν αυξημένα κατά 15%, με το Office 365 να καταγράφει 26,2 συνδρομητές.

Ο τομέας Cloud (περιλαμβάνει τα Azure, Windows Server, SQL Server, Visual Studio και Enterprise Services) είχε έσοδα ύψους 6,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 11% σε σχέση με την περυσινή περίοδο.

 

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons