Οι συσκευές Palm επιστρέφουν με λειτουργικό Android

by Nikos Kaimakamis • On 31-08-2017 • AT 12:20 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

To 2018 αναμένεται να είναι η χρονιά κατά την οποία θα επιστρέψουν οι συσκευές Palm, όχι με λειτουργικό WebOS, αλλά με το Android. 

Στην εποχή που τα smartphones ήταν μία έννοια άγνωστη και η αιχμή της φορητής τεχνολογίας έβρισκε έκφραση μέσα από τα PDAs, το όνομα της Palm ήταν παγκοσμίως γνωστό. Tα PDA της Palm είχαν το δικό τους λειτουργικό σύστημα, το οποίο στην τελευταία του εκδοχή ονομαζόταν WebOS. Η τελευταία συσκευή που το έτρεχε ήταν το HP TouchPad που είχε παρουσιαστεί το 2011. Τώρα, το έτος 2018 το όνομα της Palm αναμένεται να επιστρέψει στο mobile προσκήνιο με νέες Android δημιουργίες.

Η TCL, στην οποία ανήκει πλέον η εμπορική ονομασία της Palm, άφησε να εννοηθεί μέσα από τις δηλώσεις των στελεχών της, ότι είναι έτοιμη να λανσάρει νέες συσκευές με το όνομα Palm, με λειτουργικό σύστημα Android, χωρίς, όμως, να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για το είδος των συσκευών αυτών. Αυτή τη στιγμή το λειτουργικό σύστημα WebOS βρίσκεται στην κατοχή της LG, η οποία το χρησιμοποιεί για ορισμένα μοντέλα των έξυπνων τηλεοράσεων της.

Μέχρι στιγμής, η TCL διαχειρίζεται τις εμπορικές ονομασίες της Alcatel, με την οποία στοχεύει στο νεανικό κοινό και της BlackBerry με το οποίο θέλει να προσεγγίσει τους business χρήστες. Με την επαναφορά της Palm δεν είναι ακόμα σαφές το πού θα στοχεύσει.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons