Οι servers της Yahoo θύμα επίθεσης Shellshock

by Nikos Kaimakamis • On 07-10-2014 • AT 11:01 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

shellshock

To Shellshock Βug δείχνει το πόσο επικίνδυνο είναι μετά την αποκάλυψη ότι οι servers της Yahoo δέχτηκαν κακόβουλη επίθεση από αγνώστους που το εκμεταλλεύτηκαν. 

Η Yahoo φέρεται να επιβεβαιώνει τις επιθέσεις, μετά από την ανακάλυψή του από ειδικούς ασφαλείας στον Κυβερνοχώρο, στις οποίες οι hackers κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το Shellshock bug που επηρέασε τον τομέα των Yahoo Games.

Η Yahoo σημείωσε ότι η επίθεση έλαβε χώρα στις 5 Οκτωβρίου και μόλις έγινε αντιληπτή, αυτόματα έγινε απομόνωση των συστημάτων που είχαν επηρεαστεί. Ερευνητές αναφέρουν στο Security Week ότι δεν έχουν δεχτεί επίθεση μόνο οι servers της Yahoo, αλλά και εκείνοι του Winzip.com, καθώς και της Lycos.

Τα δεδομένα των χρηστών των υπηρεσιών της Yahoo δεν φαίνεται να κινδυνεύουν, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, επομένως δεν είναι υποχρεωτικό να αλλάξει κανείς χρήστης το password του στις υπηρεσίες της Yahoo.

Ειδικοί ασφαλείας, πάντως, εκτιμούν, σύμφωνα με το Engadget, ότι η επίθεση αυτή θα μπορούσε να είναι κατά πολύ χειρότερη, εάν οι hackers επέλεγαν να εκμεταλλευτούν περαιτέρω τα τρωτά σημεία που προσφέρει το Shellshock bug. Είναι περισσότερο από εμφανές ότι το εν λόγω κενό ασφαλείας θα μας απασχολήσει περισσότερο στο μέλλον, μέχρι να φροντίσουν όλες οι εταιρείες να λάβουν σχετικά μέτρα και να διορθώσουν τα τρωτά σημεία.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons