Οι selfies μας κάνουν πιο ευτυχισμένους

by Nikos Kaimakamis • On 07-11-2016 • AT 11:10 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging

selfies

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια καταλήγουν μετά από σχετική μελέτη στο συμπέρασμα ότι οι selfies κάνουν καλό στην ψυχική μας υγεία. 

Οι επιστήμονες έκαναν μία μελέτη διάρκειας 4 εβδομάδων, στην οποία συμμετείχαν 41 φοιτητές, 28 γυναίκες και 13 άντρες, οι οποίοι εγκατέστησαν μία ειδική εφαρμογή στο κινητό τους που μπορούσε να παρακολουθεί τις διακυμάνσεις στην ψυχολογική τους κατάσταση. Κατά τη διάρκεια του πειράματος, οι φοιτητές τραβούσαν φωτογραφίες και παράλληλα κατέγραφαν τις διακυμάνσεις της συναισθηματικής τους κατάστασης.

Οι ερευνητές ζητούσαν από τα υποκείμενα της έρευνας να παίρνουν διάφορες εικόνες, είτε selfies, είτε εικόνες από πράγματα που τους ευχαριστούσαν και κατάφεραν να καταγράψουν περισσότερες από 2900 διαφορετικές διακυμάνσεις στην ψυχολογική κατάσταση των συμμετεχόντων στην έρευνα. Αυτό που ανακάλυψαν οι ερευνητές είναι ότι όσο περισσότερο αυξάνονταν οι selfies που έπαιρνε κανείς, τόσο περισσότερο αυξανόταν και η αυτοπεποίθησή του.

Οι ερευνητές εντόπισαν μία σύνδεση της ηρεμίας και της ικανότητας της καταπολέμησης του στρες σε όσους επέλεγαν να τραβούν πολλές selfies. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιοποιήθηκαν στην επιθεώρηση Psychology of Well Being και μας δείχνουν ότι οι selfies μπορούν τελικά να μας κάνουν καλό, αρκεί -φυσικά- να μην το παρακάνει κανείς μαζί τους και ξεχνά τις χαρές της ζωής εκτός φωτογράφισης…

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons