Οι πωλήσεις του iPhone 6 φέρνουν νωρίτερα το Galaxy Note 4

by George Polyzos • On 24-09-2014 • AT 1:26 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Galaxy Note 4_3

Το Samsung Galaxy Note 4 επρόκειτο να καταστεί εμπορικά διαθέσιμο από τα μέσα Οκτωβρίου, ωστόσο η κορεατική εταιρεία φαίνεται να αναθεωρεί, κυρίως λόγω των υψηλών πωλήσεων των νέων iPhone 6.

«Η θετική αντίδραση των καταναλωτών προς τις δύο νέες συσκευές της Apple μας ώθησε να λανσάρουμε εμπορικά το Note 4 νωρίτερα από το αρχικά προγραμματισμένο» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στην εφημερίδα The Korea Times. Για να συμπληρώσει ότι «η Samsung θα είναι επιθετική στην προώθηση του Note 4» ενώ παραδέχθηκε ότι η κορεατική εταιρεία βρίσκεται υπό πίεση.

Το πρόωρο εμπορικό λανσάρισμα του Note 4 θα αφορά αρχικά μόνο την αγορά της Κορέας, ενώ στόχος της εταιρείας είναι η παράδοση 15 εκατομμυρίων συσκευών κατά τον πρώτο μήνα διαθεσιμότητάς του. Να υπενθυμίσουμε ότι το Galaxy Note 3 χρειάσθηκε δύο μήνες για την επίτευξη παραδόσεων 10 εκατομμυρίων συσκευών.

Η αισιοδοξία των στελεχών της Samsungέγκειται στο γεγονός ότι το Note 4 θα κυκλοφορήσει σε χαμηλότερη τιμή, σε σχέση με τους προκατόχους του της σειράς Galaxy Note, στα 920 δολάρια για την αγορά της Κορέας.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η μετοχή της Samsung βρέθηκε στη χαμηλότερη τιμή της από το 2012. Επιπλέον, η εταιρεία μείωσε εκ νέου την εκτίμηση κερδών της, στα 4,7 τρισεκατομμύρια γουόν, έναντι ορχικής πρόβλεψης για 5,7 τρισεκατομμύρια γουόν. Δηλαδή, τα κέρδη αναμένεται να είναι μειωμένα κατά 950,5 εκατομμύρια δολάρια περίπου.

Επίσης, η κορεατική εταιρεία γνωστοποίησε ότι η θέση της στις αγορές Κίνας και Ινδίας αναμένεται να εξασθενήσει περαιτέρω, λόγω της «δράσης» ανταγωνιστών όπως οι Xiaomi και Meizu, οι οποίοι προσφέρουν φθηνές αλλά με πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά συσκευές. Μάλιστα, η Samsung εκτιμά ότι η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί για τα επόμενα τρία χρόνια, κυρίως λόγω των οδηγιών που έχουν δοθεί από τις κινεζικές αρχές προς τις κρατικές εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών της χώρας.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons