Οι πρώτες HD εικόνες του New Horizons

by Nikos Kaimakamis • On 11-09-2015 • AT 1:13 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

pluto01

To New Horizons έχει ξεκινήσει την μαζική αποστολή εικόνων υψηλής ανάλυσης από τον Πλούτωνα και μπορούμε να αποκτήσουμε μια καλύτερη εικόνα από τον μακρινό αυτό κόσμο. 

Ο ρυθμός του downloading των δεδομένων που έχει συλλέξει το New Horizons από το πέρασμά του από τον Πλούτωνα είναι μικρός, λόγω της πολύ μεγάλης απόστασής του από την Γη, αλλά η διαδικασία έχει ξεκινήσει και σταδιακά αποκτούμε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, στοιχεία για την ατμόσφαιρα, καθώς και δεδομένα από τις μετρήσεις που έκαναν τα επιστημονικά όργανα του σκάφους. Ήδη επιλέχθηκε ο επόμενος στόχος του New Horizons που είναι ένα μικρό αντικείμενο στη ζώνη Kuiper, το οποίο ονομάζεται 2014 MU69.

pluto02

Τα στοιχεία που προκύπτουν από τις πρώτες εικόνες είναι ότι ο Πλούτωνας δεν μοιάζει με κανένα κόσμο του ηλιακού μας συστήματος. Οι εικόνες δείχνουν τις παλιές σκοτεινές περιοχές του Πλούτωνα, στις οποίες υπάρχουν κρατήρες, ενώ οι νέες περιοχές του εδάφους είναι λείες και έχουν πιο φωτεινή εικόνα στις φωτογραφίες που μπορείτε να δείτε να συνοδεύουν αυτό το άρθρο. Ο μικρός πλανήτης έχει τη δική του ατμόσφαιρα, η οποία γεννά πολλά ερωτήματα για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

pluto03

Το New Horizons αποκάλυψε πολλές γεωλογικές προκλήσεις που κρύβονταν όλα αυτά τα χρόνια στον Πλούτωνα και κάνει τους επιστήμονες σε όλη τη Γη να περιμένουν ακόμα περισσότερα δεδομένα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons