Οι πρώτες βελτιώσεις του Microsoft Edge

by Nikos Kaimakamis • On 09-09-2015 • AT 2:51 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Microsoft_Edge_02

Τα πρώτα διορθωτικά patches είναι γεγονός για τον Microsoft Edge browser, ενώ σύντομα θα υποστηρίζει νέα video codecs, όπως ανακοινώθηκε. 

Ο νέος browser της Microsoft δέχτηκε το διορθωτικό πακέτο βελτιώσεων MS15-05, το οποίο διορθώνει τέσσερα κρίσιμα ζητήματα, ενώ ο παλαιότερος Internet Explorer απέκτησε διορθώσεις για 17 διαφορετικά ζητήματα. Το στοιχείο, όμως, που αφορά στον Microsoft Edge και αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ανακοινώθηκε πως θα μπορεί να υποστηρίζει το πρότυπο codec VP9 της Google.

Αυτό σημαίνει ότι ο Edge θα μπορεί να παίζει video μορφής WebM. Το VP9 codec είναι ανοιχτού κώδικα, έχει αναπτυχθεί από την Google και έχει σχεδιαστεί για να ανταγωνιστεί το κλειστού κώδικα πρότυπο Η.265, για την ταχεία αναπαραγωγή υψηλής ποιότητας βίντεο στο web. Ήδη το πρότυπο αυτό υποστηρίζεται από τους δημοφιλείς browsers, όπως είναι ο Firefox, o Opera και ο Chrome.

Αυτή τη στιγμή, η Apple με το Safari, είναι η μόνη μεγάλη εταιρεία που δεν υποστηρίζει το εν λόγω πρότυπο, ενώ όπως σημειώνει το IT World, αυτή η κίνηση της Microsoft θα πρέπει να συνδεθεί και με την ίδρυση του Alliance for Open Media για τη δημιουργία ενός ανοιχτού προτύπου video, μαζί με άλλους μεγάλους παίκτες του Internet, όπως είναι οι Amazon, Google και Facebook.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons