Οι προμηθευτές της Apple στρέφονται νομικά εναντίον της Qualcomm

by Nikos Kaimakamis • On 20-07-2017 • AT 3:45 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Οι προμηθευτές της Apple κατηγορούν την Qualcomm ότι παραβιάζει τις βασικές αρχές ενός βασικού αντιμονοπωλιακού νόμου των ΗΠΑ.

Όλα δείχνουν ότι το σίριαλ της διαμάχης μεταξύ της Qualcomm και της Apple θα έχει πολλά επεισόδια, στα οποία θα πρωταγωνιστήσουν και οι προμηθευτές της Apple, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η Foxconn. Οι προμηθευτές της Apple ισχυρίζονται ότι η Qualcomm παραβιάζει το επονομαζόμενο Sherman Act, έναν βασικό νόμο των ΗΠΑ ενάντια στα μονοπώλια.

Σε πρώτη φάση εναντίον της Qualcomm θα κινηθούν δικαστικά οι Foxconn, Compal, Pegatron και Wistron, με την Qualcomm να κατηγορείται ότι χρεώνει υπερβολικά τα δικαιώματα χρήσης των πατεντών της. Οι τέσσερις εταιρείες εμπλέκονται στη διαδικασία κατασκευής του iPad και του iPhone, ενώ σύμφωνα με το GSM Arena, η Apple καλύπτει τα δικαστικά έξοδα για τις αγωγές που κάνουν οι προμηθευτές της εναντίον της Qualcomm.

Είναι προφανές ότι η Apple δημιουργεί ένα μέτωπο εναντίον της Qualcomm, κάτι που φαίνεται ότι τα καταφέρνει μέχρι στιγμής. Η Qualcomm έχει δηλώσει ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό της στο δικαστήριο, οπότε η υπόθεση αυτή αναμένεται να έχει πολύ μέλλον. Η διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, με την Apple να ξεκινά τις αγωγές εναντίον της Qualcomm.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons