Οι πωλήσεις iPhone οδηγούν την Apple σε νέο ρεκόρ εσόδων

by George Polyzos • On 28-04-2015 • AT 12:54 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

iPhone_6_camera

Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίμηνο που έληξε στις 28 Μαρτίου, σημειώνοντας αύξηση 40% στις πωλήσεων συσκευών iPhone σε σχέση με πέρυσι.

Πιο αναλυτικά, η Apple πούλησε 61,2 εκατομμύρια συσκευές iPhone, έναντι 43,7 εκατ. συσκευών την ίδια περίοδο πέρυσι και 74,5 εκατ. συσκευών το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, στο οποίο όμως περιλαμβάνεται και η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων.

Οι πωλήσεις των smartphones της εταιρείας έφεραν αύξηση εσόδων για την Apple κατά 27% στα 58 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι προβλέψεων των αναλυτών της αγοράς για έσοδα ύψους 56,08 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αντίστοιχα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 13,6 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι προβλέψεων για κέρδη 10,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Έχουμε φανταστικά αποτελέσματα για το iPhone, με την αύξηση των εσόδων να φτάνει το 55%, σε ετήσια βάση, ενώ παράλληλα βλέπουμε υψηλότερο ρυθμό καταναλωτών που αλλάζουν τη συσκευή τους σε iPhone, σε σχέση με τον ρυθμούς που παρατηρούσαμε στα προηγούμενα μοντέλα», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook.

Πρόσθεσε επίσης ότι σημαντικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων και των εσόδων έπαιξε και η ισχύς στις αναδυόμενες αγορές. Σημείωσε μάλιστα ότι οι πωλήσεις στην αγορά της Κίνας ξεπέρασαν τις αντίστοιχες της Ευρωπαϊκής αγοράς, με αποτέλεσμα η Κίνα να είναι πλέον η δεύτερη σημαντικότερη αγορά για την Apple, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στον αντίποδα, οι πωλήσεις iPad έφτασαν τις 12,62 εκατομμύρια συσκευές, έναντι προβλέψεων για πωλήσεις 13,6 εκατ. συσκευών. Στοιχεία δεν δόθηκαν σχετικά με το Apple Watch. Αντίθετα, σχολιάστηκε από τον Tim Cook το γεγονός ότι η συσκευή έχει πλέον διαθέσιμες πάνω από 3.500 εφαρμογές.

Σε ότι αφορά το επόμενο τρίμηνο, που εκτείνεται από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, η Apple αναμένει έσοδα που θα κυμαίνονται από 46 έως 48 δισεκατομμύρια δολάρια, με τις προβλέψεις των αναλυτών της Wall Street να κάνουν λόγο για έσοδα ύψους 47 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons