Οι νέοι επεξεργαστές Skylake της Intel

by Nikos Kaimakamis • On 02-09-2015 • AT 2:20 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

intel skylake

H νέα σειρά επεξεργαστών Skylake της Intel εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τους φορητούς υπολογιστές με εμφανές όφελος και στις πωλήσεις. 

Με τους νέους επεξεργαστές Intel Skylake ένα PC με λειτουργικό σύστημα Windows 10, μπορεί να εκκινήσει έως και 4 φορές πιο γρήγορα, με διπλασιασμό της ισχύος και τριπλασιασμό της αυτονομίας που προσφέρει η μπαταρία ενός laptop, σύμφωνα με την Intel. Οι επεξεργαστές Skylake είναι σχεδιασμένοι με βάση την αρχιτεκτονική 14 nm, ενώ παράλληλα λανσάρονται και οι νέοι Intel Core m3, m5 και m7.

Σε όλες τις περιπτώσεις έχουμε Turbo Boost, Hyperthreading, την Intel HD 515 GPU και 4 MB L3 cache. Οι κατασκευαστές μπορούν να επέμβουν για να ρυθμίσουν την απαγωγή θερμότητας από τη λειτουργία του επεξεργαστή με γνώμονα την καλύτερη απόδοση.

Παράλληλα, η Intel, στην IFA 2015 παρουσίασε την οικογένεια U-Series που απευθύνεται στα Ultrabooks και έχουν τεχνολογία eDRAM και ενσωματωμένες GPUs. Τα CPUs αυτά θα δουλεύουν στα 15 και 28 Watt σε σχέση με τα 45 Watt που δούλευαν μέχρι σήμερα, ενώ θα έχουν ενσωματωμένα τουλάχιστον 64 ΜΒ eDRAM, με Iris GPUs για καλύτερη απόδοση γραφικών. Αυτό είναι ένα νέο που θα χαροποιήσει όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα πολύ λεπτό φορητό υπολογιστή, όπως ένα MacBook Air, καθώς τα γραφικά θα είναι καλύτερα και η απόδοση ενισχυμένη.

Οι επεξεργαστές Skylake της Intel αναμένεται να είναι διαθέσιμοι από το 2016 και έπειτα σε ποικίλες εκδόσεις για φορητούς και σταθερούς υπολογιστές, αλλά και για επαγγελματική χρήση.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons