Οι νέες τεχνολογίες που ανακοίνωσε η Samsung στο MWC 2015

by George Polyzos • On 06-03-2015 • AT 12:26 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Samsung-Galaxy

Στο φετινό Mobile World Congress, η Samsung Electronics εστίασε κυρίως στη συνολική αναβάθμιση και βελτίωση της απόδοσης των δικτύων τόσο για τους παρόχους όσο και για τους τελικούς χρήστες.

Παράλληλα, η εταιρεία επικεντρώθηκε και στην αναζήτηση νέων δυνατοτήτων για mobile δίκτυα, όπως το Internet of Things (IoT), Εικονοποίηση Λειτουργιών Δικτύου (NFV) και στις τεχνολογίες 5G.

Βελτιώσεις Απόδοσης LTE-Advanced

Με τους παρόχους σε όλο τον κόσμο να έχουν αναπτύξει τα αρχικά τους LTE δίκτυα, πολλοί ήδη εξετάζουν το LTE-Advanced για να επεκτείνουν την απόδοση, την αξιοπιστία και τις δυνατότητες των δικτύων τους. Η Samsung το 2013 ανέπτυξε εμπορικά την τεχνολογία LTE Carrier Aggregation (CA).

Στη φετινή MWC, η Samsung παρουσίασε πολλές σημαντικές βελτιώσεις, αξιοποιώντας την εμπειρία της στην τεχνολογία Carrier Aggregation, συμπεριλαμβανομένων των FDD-TDD CA, Uplink CA, 4X4 MIMO με CA κ.α. Μέσω αυτών των βελτιώσεων, η Samsung θα μπορεί να προσφέρει στα δίκτυα LTE-A πολλά περισσότερα από ό,τι μπορούν να προσφέρουν τα περισσότερα δίκτυα σήμερα, δίνοντας στους παρόχους ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και νέες δυνατότητες παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

CognitiV OSS

Η Samsung παρουσίασε για πρώτη φορά το CognitiV OSS, που ανήκει στο συνεχώς αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο Operational Support Systems. Η κορεατική εταιρεία, μέσω αυτού, έχει ως στόχο να προσφέρει στους παρόχους δυνατότητες διαχείρισης και υποστήριξης των δικτύων με ένα πιο δυναμικό και έξυπνο τρόπο, διαθέτοντας την καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών στους χρήστες, με έναν οικονομικά αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο.

C-RAN2.0

Επιπλέον, η Samsung παρουσίασε τη βελτιωμένη Κεντρική πλατφόρμα RAN (C-RAN), με την ονομασία C-RAN2.0. Η C-RAN2.0 θα προσφέρει πιο δυνατές επιδόσεις στο δίκτυο, ενώ μέσω της χρήσης της θα επιτυγχάνονται, παράλληλα, μειώσεις στο λειτουργικό κόστος. Το πιο σταθερό δίκτυο και οι βελτιωμένες επιδόσεις θα έχουν αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη ικανοποίηση πελατών, κάτι που θα συνεισφέρει σημαντικά στην προσέλκυση νέων πελατών και τη διατήρηση των υπαρχόντων.

Ο δρόμος για το 5G

Η Samsung παρουσίασε, επίσης, τρεις νέες τεχνολογίες που υπόσχονται σημαντική βελτίωση στη χωρητικότητα και την ανταπόκριση του δικτύου. Οι νέες της λύσεις αφορούν στα:

  • 60GHz Wireless Backhaul
  • Full Dimension-MIMO (FD-MIMO) και
  • Τεχνολογία 28GHZ mobile radio access

Οι τεχνολογίες αυτές αναμένεται να αποτελέσουν βασικά θεμέλια των τύπων υπηρεσιών και εφαρμογών, όπου το 5G θα έχει εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένων των cloud computing, εικονικής πραγματικότητας, καθώς και της γρήγορης μεταφοράς video σε μορφές ultra-high definition, όπως 4K, 8K και παραπάνω.

[Δ.Τ. Samsung Electronics]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons