Οι νέες τάσεις των χρηστών σε online αγορές και τραπεζικές συναλλαγές

by George Polyzos • On 05-12-2015 • AT 10:58 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

online

Η ESET διεξήγαγε σειρά ερευνών προκειμένου να χαρτογραφήσει τις τάσεις και τη συμπεριφορά των χρηστών σε ότι αφορά τη χρήση του διαδικτύου για την πραγματοποίηση αγορών και τραπεζικών συναλλαγών.

Οι εν λόγω έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερις χώρες: Βρετανία, Γερμανία, Ρωσία και ΗΠΑ. Καταρχήν, σε ότι αφορά τις online τραπεζικές συναλλαγές, παρατηρούνται διαφορετικές συμπεριφορές ανά έθνος, με τους Γερμανούς (64%) και τους Ρώσους χρήστες να χρησιμοποιούν τη δυνατότητα αυτή για πληρωμές, ενώ οι Αμερικάνοι (72,8%) και οι Βρετανοί (77,6%) πιο συχνά για έλεγχο της κατάστασης του λογαριασμού τους.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν επίσης ότι οι χρήστες εμπιστεύονται περισσότερο την οικιακή σύνδεσή τους για τέτοιους σκοπούς – χρήστες στη Δύση (περίπου 80%), περισσότερο από τους χρήστες στη Ρωσία (57,3%). Συγκριτικά με αυτό, περισσότεροι από ένας στους τέσσερις Ρώσους (26,7%) είναι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει μία ευρυζωνική σύνδεση κινητού για να πραγματοποιήσει συναλλαγές.

Σε ότι αφορά την ασφάλεια, οι Βρετανοί εμφανίζονται οι πιο συνετοί, καθώς το 77,5% πραγματοποιεί online συναλλαγές μόνο εφόσον υπάρχει μία λύση ασφαλείας, τη στιγμή που ένα εκπληκτικά υψηλό ποσοστό (21,5%) χρηστών στη Ρωσία, «δεν γνωρίζουν» αν διαθέτουν εγκατεστημένη προστασία.

Εκπλήξεις επεφύλασσαν οι τοποθετήσεις των χρηστών και στο ζήτημα των online αγορών. Παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Bitcoin, το οποίο έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές στη Ρωσία ως μέθοδος πληρωμής, σε μία εποχή που το εθνικό τους νόμισμα, το ρούβλι δέχεται πιέσεις, αποδεικνύοντας ότι πράγματα που κάποτε φάνταζαν να ανήκουν σε ένα μακρινό τεχνολογικό μέλλον, είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας.

Σε μεγάλες αγορές από την άλλη, όπως στις ΗΠΑ, οι χρήστες προτιμούν να χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες για τις αγορές τους, ενώ στη Δυτική Ευρώπη, χρησιμοποιούνται μέθοδοι πληρωμής όπως το PayPal κτλ.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons