Οι μπαταρίες της Tesla σε σπίτια στην Καλιφόρνια

by Nikos Kaimakamis • On 13-10-2015 • AT 11:44 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

tesla_powerwall_official

Η ασυνήθιστη ιδέα του να αντλεί ένα σπίτι την ενέργειά του από μπαταρίες θα γίνει πράξη από την Tesla σε επιλεγμένα νοικοκυριά στην Καλιφόρνια. 

Μία εταιρεία Real Estate, σε συνεργασία με ένα τεχνολογικό startup θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις μπαταρίες της Tesla μέσα σε ειδικά πάρκα που θα είναι γεμάτα από αυτές και θα καταλαμβάνουν χώρο όσο 5 χώρους στάθμευσης, προκειμένου να παρέχουν ενέργεια σε κτίρια της περιοχής του Irvine στην Καλιφόρνια.

Οι δύο εταιρείες είναι η Irvine Company και η Advanced Microgrid Solutions. Ο σκοπός των δύο εταιρειών είναι να μπορούν τα ηλεκτροδοτούμενα κτίρια να βασίζονται για τις ενεργειακές τους ανάγκες αποκλειστικά στις μπαταρίες όταν η ζήτηση είναι μεγάλη από το ηλεκτρικό δίκτυο, όπως συμβαίνει σε ώρες αιχμής.

Ο στόχος της Advanced Microgrid Solutions είναι να εγκαταστήσει περίπου 10 megawatt από μπαταρίες Tesla, εντός του 2016, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα 10 megawatt θεωρούνται επαρκής ισχύς για τις ανάγκες περίπου 10.000 νοικοκυριών.

Ένα από τα πλεονεκτήματα των μπαταριών είναι το ότι οι διάφορες συσκευές θα μπορούν να κάνουν χρήση του ρεύματος από τις μπαταρίες που είναι πιο σταθερό και μπορούν έτσι να λειτουργούν πιο ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα υπερβολικής τάσης. Οι μπαταρίες για οικιακή χρήση εκτιμάται ότι θα γίνουν κοινός τόπος σε πολλά νοικοκυριά εντός των ερχόμενων ετών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons