Οι μελλοντικές BMW θα παρκάρουν μόνες τους

by Nikos Kaimakamis • On 16-12-2014 • AT 5:15 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

park assist bmw

Η BMW θέλει να δώσει στους κατόχους smartwatch τη δυνατότητα να χειρίζονται το όχημά τους από το ρολόι τους και αυτό να παρκάρει μόνο του. 

Εκτιμάται ότι στο πλαίσιο της έκθεσης CES 2015, στο Λας Βέγκας, η BMW θα παρουσιάσει την τεχνολογία αυτόνομης κίνησης οχημάτων, στο πλαίσιο της οποίας θα λειτουργεί και η υπηρεσία Remote Valet Parking Assistant. Η τεχνολογία αυτή δοκιμάζεται πάνω σε ένα πειραματικό i3, το οποίο είναι εξοπλισμένο με τέσσερις σκάνερ laser και μπορεί να ανιχνεύσει εξωτερικούς κινδύνους και εμπόδια.

Η τεχνολογία αυτή, σε συνδυασμό με τον ειδικό ηλεκτρονικό εγκέφαλο του οχήματος, θα μπορούν να εγγυηθούν τη δυνατότητα αυτόνομης κίνησης μίας μελλοντικής BMW. Παράλληλα, μαζί με την κίνηση αυτή, θα είναι εφικτό να δοθεί η εντολή από ένα smartwatch ώστε να μπορεί να παρκάρει σε προκαθορισμένους χώρους το όχημα, χωρίς να είναι ανάγκη να βρίσκεται ο οδηγός πίσω από το τιμόνι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η BMW είχε παρουσιάσει ένα αυτόνομα κινούμενο όχημα στο πλαίσιο του Consumer Electronics Show 2014, όπου ένα αυτοκίνητό της μπορούσε να κινηθεί στον αυτοκινητόδρομο του Las Vegas. Η αναμενόμενη παρουσίαση στο CES 2015 εκτιμάται ότι θα είναι το επόμενο βήμα στην αυτόνομη κίνηση των οχημάτων από τη μεριά της BMW, η οποία επιδιώκει να θέσει την τεχνολογία αυτόνομου παρκαρίσματος σε κάθε είδους κτίριο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το θέμα φίλε μου δεν είναι ένα οι BMW στο μέλλον θα παρκάρουν μόνες τους… Το θέμα είναι εάν έχει λεφτά κανείς να πάρει μια τέτοια… Εδώ ούτε να φάνε δεν έχουν οι άνθρωποι και αντί το σύστημα να βελτίωση την κατάσταση, αναζητεί νέες καινοτόμες ιδέες… Η επιστήμη να μου πει τώρα κανείς δεν σταματά ούτε σε περίοδο κρίσης, το ίδιο και η τεχνολογία…

Top

Show Buttons
Hide Buttons