Οι λόγοι που 4 δισ. άνθρωποι είναι offline

by Nikos Kaimakamis • On 18-04-2016 • AT 9:32 am • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Internet

State-of-Connectivity

H μελέτη State of Connectivity 2015 του Facebook επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι είναι offline. 

Θα πίστευε κανείς με την άνοδο των smartphones και την ευκολία σύνδεσης στο Internet ότι το να είναι κανείς offline αποτελεί μία ιδιαιτερότητα, αλλά όταν τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι που δεν απολαμβάνουν τη σύνδεση στο Internet, τότε φαίνεται πως η ψηφιακή πραγματικότητα αγνοεί ένα τεράστιο κομμάτι του παγκόσμιου πληθυσμού.

Μπορεί τα τελευταία 10 χρόνια η συνδεσιμότητα να αυξάνει, αλλά στο Facebook State of Connectivity 2015 φαίνεται ότι απαιτούνται ακόμα 10 με 15 χρόνια μέχρι να είναι όλος ο πλανήτης συνδεδεμένος. Οι τέσσερις βασικοί λόγοι που στερούν τη σύνδεση του παγκόσμιου πληθυσμού είναι οι ακόλουθοι, σύμφωνα με την μελέτη του Facebook: η διαθεσιμότητα είναι ένα ζήτημα, καθώς πολλές απομακρυσμένες περιοχές δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Παγκόσμιου Ιστού.

Ένα άλλο ζήτημα είναι το κόστος της σύνδεσης στο Internet, κάτι που ενώ για πολλούς φαντάζει αυτονόητο, δεν είναι εφικτό για χώρες με πολύ χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα. Ο τρίτος λόγος που ένα τόσο μεγάλο πλήθος ανθρώπων είναι offline είναι η σχετικότητα, καθώς το 56% των ιστοσελίδων είναι στα αγγλικά, ενώ οι 10 πιο συχνά χρησιμοποιούμενες γλώσσες αντιστοιχούν στο 89% των web sites.

Ένα ακόμα πρόβλημα είναι η ετοιμότητα για τη χρήση του Ιστού, στοιχείο που δεν αποτελεί τον κανόνα, καθώς περίπου τα δύο τρίτα όσων είναι offline δεν κατανοούν καν τι ακριβώς είναι το Διαδίκτυο. Μία από τις πιο μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος είναι να μπορέσουν να συνδεθούν στο Internet όλοι αυτοί οι άνθρωποι που σήμερα είναι offline.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εδώ θα βάλουν φόρο στο internet το ακούσατε ;
    Θα κόψουν αρκετή ακόμα απλά απο αντίδραση ……

Top

Show Buttons
Hide Buttons