Οι λόγοι για να αγοράσει κάποιος το Samsung Galaxy S5

by George Polyzos • On 13-08-2014 • AT 10:50 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

samsung_s5

Σε πρόσφατη έκθεσή της η εταιρεία μετρήσεων αγοράς Kantar αποκάλυψε ποια χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy S5 θεωρούν σημαντικά οι αμερικανοί χρήστες, πριν προχωρήσουν στην αγορά του.

Σύμφωνα με την Kantar, η οθόνη Super AMOLED των 5,1 ιντσών είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του Galaxy S5, όπως έκρινε το 67% όσων αμερικανών το αγόρασαν.

Δεύτερο σημαντικότερο χαρακτηριστικό είναι η υποστήριξη δικτύων LTE και τρίτο σημαντικότερο η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του. Οι δύο αυτοί παράγοντες θεωρήθηκαν σημαντικοί για άνω του 50% των αγοραστών του κορεάτικου smartphone.

Παραδόξως, οι αμερικανοί δεν φαίνεται να «εντυπωσιάζονται» ούτε από την κύρια κάμερα των 16 Megapixel αλλά ούτε και από την αντοχή του S5 στο υγρό στοιχείο, σύμφωνα τουλάχιστον με τα δεδομένα της Kantar.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το 61% των αγοραστών του S5 είχε δει και θυμόταν την τηλεοπτική του διαφήμιση, ενώ το 40% είχε δει την αντίστοιχη online διαφήμιση. Επιπλέον, το 64% των καταναλωτών που δέχθηκε τη βοήθεια πωλητών στα σημεία πώλησης, «καθοδηγήθηκε» προς την αγορά ενός Galaxy S5.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι πέρα από την ποιότητα ενός προϊόντος τεχνολογίας, σημαντικό ρόλο για την καλή του πορεία στην αγορά παίζουν και παράγοντες όπως το marketing και η δυνατότητα αναγνώρισης του brand. Άλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλλεξε η Kantar, το Samsung Galaxy S5 και το Apple iPhone 5S ήταν τα smartphones με τις καλύτερες πωλήσεις για το β’ τρίμηνο του έτους.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons