Οι λεπτομέρειες του Tegra K1

by Nikos Kaimakamis • On 12-08-2014 • AT 8:58 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Denver-Hot-Chips-TK1

H NVIDIA δίνει στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες για τον πολυαναμενόμενο επεξεργαστή της, τον Tegra K1 Denver, ο οποίος θα βρει τη θέση του στην καρδιά των μελλοντικών Android smartphones.

Όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα, αυτό θα είναι το πρώτο System On Chip (SoC) στα 64 bit. Θα έχει αρχιτεκτονική ARM και θα λειτουργεί στο Android L, χρονισμένο στα 2.3 GHz. Το Chip βασίζεται σε 192 cores Kepler GPU για τα δύο chip, ενώ θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία Dynamic Code Optimization, σύμφωνα με την οποία, οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες ρουτίνες τρέχουν σε μία cache 128ΜΒ για να τρέχουν πιο γρήγορα. 

Σύμφωνα με τα όσα αναλύει η NVIDIA στο επίσημο blog της, όπου ανακοινώνει την κυκλοφορία του νέου SoC, το διπύρηνο Tegra K1 θα έχει καλύτερη απόδοση σε εφαρμογές mulitasking, ενώ θα είναι ικανό να ανταγωνιστεί ακόμα και τετραπύρηνα και οχταπύρηνα chips, με την εταιρεία να δηλώνει ότι θα μπορεί να έχει όμοια απόδοση ακόμα και με ηλεκτρονικούς υπολογιστές χαμηλής απόδοσης. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα smartphones του άμεσου μέλλοντός μας θα γίνουν ακόμα πιο ισχυρά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το chip θα υποστηρίζει αναλύσεις οθόνης που θα φτάνουν μέχρι και τα 3840×2160 pixels.

Η εταιρεία υπόσχεται εξαιρετικές προτάσεις Android L και ισχυρά smartphones με τον νέο επεξεργαστή που εκτιμάται ότι θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιστούς και απαιτητικούς σε επιδόσεις φίλους του Android.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons