Οι κάτοχοι iPhone αποδεικνύονται πιο «πιστοί» από τους κατόχους Android

by George Polyzos • On 23-05-2017 • AT 2:39 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Σε επίπεδο σχεδιασμού και πολύ περισσότερο επιδόσεων οι διαφορές ανάμεσα στις διάφορες εκδόσεις του iPhone της Apple και των Android υλοποιήσεων είναι πραγματικά ελάχιστες.

Ωστόσο όταν το ζήτημα είναι πόσο πιστός στο brand είναι ένας χρήστης κινητού τηλεφώνου τότε η κατάσταση αλλάζει δραματικά υπέρ της Apple. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η Morgan Stanley και η εταιρεία μετρήσεων Statista, το 92% των κατόχων iPhone που σχεδιάζουν να αγοράσουν νέα συσκευή μέσα στους επόμενους 12 μήνες δηλώνουν ότι «είναι εξαιρετικά πιθανό» να αγοράσουν τελικά μία νέα συσκευή της Apple.

Το εντυπωσιακό είναι ότι σε αντίστοιχη περυσινή μέτρηση το ποσοστό όσων θα παρέμεναν πιστοί στο «μήλο» της Apple έφτανε στο 86%.

Στη δεύτερη θέση της σχετικής έρευνας βρίσκεται, όπως ίσως ήταν αναμενόμενο, η κορεατική Samsung με το ποσοστό να ανέρχεται στο 77%, το υψηλότερο μεταξύ των κατασκευαστών Android. Ακολουθούν οι LG Electronics (59%), Motorola (56%) και Nokia (42%).

Σχολιάζοντας την έρευνα ο Business Insider εξηγεί ότι η αγορά του Android καθορίζεται από τον ανταγωνισμό των διαφόρων κατασκευαστών, ενώ στο επίπεδο του iOS η Apple είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος. Επιπλέον, η Apple έχει δημιουργήσει μία ιδιαίτερη εικόνα για το προϊόν της που πλέον θεωρείται ένα προϊόν lifestyle και όχι μία απλή συσκευή.

Επειδή όμως μία εταιρεία θα πρέπει να κερδίζει συνεχώς νέους πελάτες η Apple δημιούργησε μία ιστοσελίδα αποκλειστικά αφιερωμένη στους χρήστες εκείνους που θέλουν να μεταπηδήσουν από το λειτουργικό σύστημα Android στο λειτουργικό σύστημα της Apple και στα iPhones. Η ιστοσελίδα έχει την εύγλωττη ονομασία Switch (αλλαγή/ ανταλλαγή).

Το εν λόγω website προτρέπει τους χρήστες Android συσκευών να «αλλάξουν» υποστηρίζοντας ότι «η ζωή είναι ευκολότερη με ένα iPhone» και παρέχοντας λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο μετάβασης αλλά και τι θα περιμένουν από αυτή.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons