Οι Ιάπωνες προσεδαφίζουν δύο ρομπότ πάνω στον αστεροειδή Ryugu

by Nikos Kaimakamis • On 25-09-2018 • AT 10:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η επιτυχία της Rosetta ενέπνευσε τους Ιάπωνες να αναλάβουν ένα παράτολμο εγχείρημα προσεδαφίζοντας δύο συσκευές στον αστεροειδή Ryugu. 

H Ιαπωνική Υπηρεσία Διαστημικής Εξερεύνησης επιβεβαίωσε ότι δύο πειραματικά ρομπότ MIcro Nano Experimental Robot Vehicle for Asteroid, τα Rover 1A και 1Β αποκολλήθηκαν με επιτυχία από το μητρικό σκάφος Haybusa 2, έπεσαν πάνω στην επιφάνεια του αστεροειδούς Ryugu και αφού αναπήδησαν πάνω στο έδαφός του, σταθεροποιήθηκαν και ξεκίνησαν να στέλνουν φωτογραφίες και δεδομένα πίσω στη Γη. Το εντυπωσιακό στοιχείο με τα rovers των Ιαπώνων είναι ότι μπορούν να κινούνται με υποτροχιακές αναπηδήσεις στην επιφάνεια του αστεροειδούς, στοιχείο που τους δίνει τη δυνατότητα της αποτελεσματικότερης εξερεύνησης.

Με κάθε αναπήδηση, η οποία διαρκεί περίπου 15 λεπτά, τα rovers μπορούν να μετακινούνται σε απόσταση 15 μέτρων από το αρχικό τους σημείο. To σκάφος Haybusa 2 εκτοξεύθηκε το 2014 και πρόκειται να επιστρέψει στη Γη το 2020. Αναμένεται να περάσει ένα χρονικό διάστημα 18 μηνών σε τροχιά γύρω από τον αστεροειδή Ryugu, στον οποίο θα εκτοξεύσει ένα όργανο μέτρησης βάρους 2 κιλών για τη δημιουργία ενός μικρού κρατήρα πάνω στο ουράνιο σώμα, με σκοπό την βαθύτερη μελέτη του εδάφους του και την άντληση δειγμάτων για επιστροφή και περαιτέρω μελέτη στη Γη.

Οι πρώτες εικόνες που έστειλαν τα MINERVA rovers στη Γη είναι θολές, αλλά σταδιακά θα σταλούν ακόμα πιο καθαρές εικόνες και δεδομένα από τον αστεροειδή Ryugu.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons