Οι Huawei και Leica εμβαθύνουν τις σχέσεις τους – Δημιουργία κέντρου R&D

by George Polyzos • On 26-09-2016 • AT 12:56 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging Mobile Newsroom

P9_HUAWEI

Οι Huawei και Leica ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης που θα στοχεύει στη δημιουργία ακόμη καλύτερων camera modules για τα μελλοντικά smartphones.

Το κοινό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης θα ονομάζεται «Max Berek Innovation Lab» και θα έχει την έδρα του στο Wetzlar της Γερμανίας. Η συνεργασία ανάμεσα στις δύο εταιρείες είχε ξεκινήσει μερικούς μήνες νωρίτερα, στην ανάπτυξη των Huawei P9 και P9 Plus, τα οποία χρησιμοποιούν camera modules προερχόμενα από την Leica.

Τα εν λόγω modules είναι dual-lens με τον ένα φακό να συλλαμβάνει τις έγχρωμες εικόνες και ο άλλος τις ασπρόμαυρες. Στη συνέχεια οι εικόνες συνδυάζονται ώστε να παρέχεται βελτιωμένη αντίθεση και περισσότερη λεπτομέρεια στην τελική σύνθεση της εικόνας.

Σύμφωνα με τη Huawei το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης θα «οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνολογιών που σχετίζονται με τα οπτικά μέρη και το αντίστοιχο λογισμικό ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η ποιότητα των εικόνων σε μία ευρεία γκάμα φωτογραφικών και φορητών συσκευών».

Με τη λειτουργία του Κέντρου θα εμπλακούν επίσης πανεπιστημιακά ιδρύματα και άλλοι ερευνητικοί οργανισμοί, ενώ στα αντικείμενά του θα περιλαμβάνονται και λύσεις που θα σχετίζονται με τις τεχνολογίες Augmented Reality και Virtual Reality. Άγνωστο παραμένει πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες του νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons