Οι Google Maps στο πλευρό των ατόμων περιορισμένης κινητικότητας

by Nikos Kaimakamis • On 14-08-2017 • AT 10:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Οι Google Maps κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των ατόμων περιορισμένης κινητικότητας μέσα από την επιλογή Accessibility και το πρόγραμμα Local Guides. 

Άτομα που κινούνται με βοηθήματα, πάνω σε αναπηρικά αμαξίδια, εκείνοι και εκείνες που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, αλλά και ηλικιωμένοι θα μπορούν να βλέπουν πληροφορίες εύκολης προσβασιμότητας σε χώρους που τους ενδιαφέρουν. Οι χρήστες των Google Maps θα μπορούν να κάνουν αναζήτηση σύμφωνα με τις ανάγκες τους, για παράδειγμα για το πού μπορούν να βρουν ανελκυστήρες που να μπορούν να δεχτούν αναπηρικό αμαξίδιο και άλλες αντίστοιχες πληροφορίες, όπως είναι εκείνες που αφορούν στο πού μπορεί κανείς παρκάρισμα για άτομα με καροτσάκι.

Το πρόγραμμα Local Guides που φέρνει παράλληλα η Google στους χάρτες της επιτρέπει στους χρήστες των Google Maps να μοιράζονται τις γνώσεις τους για πληροφορίες κίνησης ατόμων με ειδικές ανάγκες. Σύμφωνα με την ίδια την Google, ήδη υπάρχουν πληροφορίες για περισσότερα από 7 εκατομμύρια μέρη στον κόσμο. Όλοι οι χρήστες μπορούν να βάλουν τη δική τους πινελιά στους Google Maps, προσθέτοντας μέσα από την εφαρμογή στο Android, επιλέγοντας το Your Contributions, έπειτα το Uncover Missing Info και μετά το Accessibility.

Μέσα από αυτή τη διαδρομή μπορεί κανείς να βρει μέρη στα οποία λείπουν αντίστοιχες πληροφορίες και μπορεί από εκεί να προσθέσει στοιχεία που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα σε άλλους χρήστες των Google Maps.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons