Οι φιναλίστ των Sony World Photography Awards

by George Polyzos • On 25-02-2015 • AT 12:36 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging

Sony World Photography Awards 2014

Τα Sony World Photography Awards 2015, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός φωτογραφίας, παγκοσμίως, ανακοίνωσαν τους φιναλίστ για τις κατηγορίες Επαγγελματιών, Νέων και του Ανοιχτού Διαγωνισμού.

Ο φετινός διαγωνισμός, ο οποίος αναγνωρίζει και επιβραβεύει τις καλύτερες σύγχρονες φωτογραφίες παγκοσμίως, σημείωσε αριθμό ρεκόρ συμμετοχών στην οκταετή ιστορία του θεσμού – 173.444 φωτογραφίες από 171 χώρες – αυξήθηκαν, δηλαδή, κατά 24% από το 2014.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από μια ομάδα ειδικών από την Παγκόσμια Ακαδημία Φωτογραφίας, οι οποίοι ανώνυμα επέλεξαν δουλειές επαγγελματιών και ερασιτεχνών φωτογράφων από όλο τον κόσμο, που εμπνέουν, εντυπωσιάζουν και δίνουν τροφή στη σκέψη.

Μέσα από 13 κατηγορίες Επαγγελματιών, 10 κατηγορίες του Ανοιχτού Διαγωνισμού και 3 κατηγορίες Νέων, οι κριτές εντυπωσιάστηκαν από την τολμηρή προσέγγιση που είχαν οι φωτογράφοι, που προκρίθηκαν, σε οικεία θέματα, αλλά και από την ικανότητά τους να εκπλήξουν την κριτική επιτροπή με φωτογραφίες και ιστορίες που δεν είχαν ξαναδεί.

Οι φιναλίστ φωτογράφοι για όλες τις κατηγορίες, που αναφέρονται παρακάτω, είναι παλιοί γνώριμοι στο διαγωνισμό, αλλά και νέοι καλλιτέχνες. Μεταξύ αυτών που έχουν ήδη ξεχωρίσει στα Βραβεία είναι οι: Peter Franck (Γερμανία), Donald Webber (Καναδάς), Amit Madheshiya (Ινδία), Brent Stirton (Νότια Αφρική), Simon Norfolk (Ηνωμένο Βασίλειο), Fan Li (Κίνα) και Massimo Siragusa (Ιταλία). Μεταξύ των νέων ονομάτων περιλαμβάνονται οι Julia Fullerton-Batten (Ηνωμένο Βασίλειο) και Sebastian Gil Miranda (Γαλλία).

Οι φωτογράφοι της Κατηγορίας Επαγγελματιών συναγωνίζονται για ένα χρηματικό έπαθλο ύψους 25.000 δολαρίων, το περίφημο βραβείο L’Iris d’Or καθώς και τον τίτλο του Επαγγελματία Φωτογράφου της Χρονιάς. Ο φωτογράφος, στον οποίο θα απονεμηθεί αυτός ο τίτλος, καθώς και οι νικητές των Κατηγοριών Επαγγελματιών, οι νικητές της Κατηγορίες Νέων και του Student, αλλά και ο Φωτογράφος της χρονιάς του Ανοιχτού Διαγωνισμού, ο οποίος θα αποσπάσει χρηματικό έπαθλο 5.000 δολαρίων, όλοι θα ανακοινωθούν στο γκαλά της τελετής των βραβείων Sony World Photography Awards, την Πέμπτη 23 Απριλίου. Όλοι οι νικητές θα λάβουν φωτογραφικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας από τη Sony.

Μεταξύ των φιναλίστ βρίσκεται και ο Έλληνας φωτογράφος Βασίλης Ντάμπλης και συγκεκριμένα στην υποκατηγορία Ταξίδια. Η φωτογραφία του με τίτλο «Vacation» επελέγη μέσα από 173.444 φωτογραφίες, από 171 χώρες.

Ο Βασίλης Ντάμπλης είναι ένας Έλληνας επαγγελματίας φωτογράφος, που γεννήθηκε το 1978 στη Λάρισα. Σπούδασε Κινηματογραφία στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου. Ξεκίνησε την καριέρα του ως φωτογράφος το 2000. Ο Βασίλης εξειδικεύεται στις φωτογραφίες ταξιδιών και ειδήσεων και έχει καλύψει πολλές ιστορίες που αφορούν στην ελληνική κοινωνία. Οι φωτογραφίες του δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Ελευθερία», όπου και εργάζεται από το 2005 ως φωτορεπόρτερ. Είναι μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος. Η έδρα του είναι στη Λάρισα.

[Δ.Τ. Sony]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons