Οι Ευρωπαίοι προτιμούν την επίσκεψη στην τράπεζα από το online banking

by George Polyzos • On 28-06-2015 • AT 9:06 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Laptop-on-the-couch

Το 43% των Ευρωπαίων χρηστών του Διαδικτύου θεωρεί ότι οι παραδοσιακές τραπεζικές συναλλαγές στα ταμεία είναι ασφαλέστερες από τις online συναλλαγές, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab και της B2B International.

Παρά τους φόβους αυτούς όμως, οι περισσότεροι εξακολουθούν να πραγματοποιούν κάποιες από τις πληρωμές τους online, αλλά πολλοί δεν λαμβάνουν ούτε τα βασικά μέτρα ασφάλειας, θέτοντας σε κίνδυνο τα χρήματά τους, αλλά και τη φήμη των τραπεζών.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αποκτήσουν οι εγκληματίες πρόσβαση σε online τραπεζικούς λογαριασμούς είναι να παρουσιαστούν ως οι ιδιοκτήτες τους. Αυτό μπορεί να γίνει με την κλοπή πληροφοριών σχετικά με το λογαριασμό, με τους απατεώνες είτε να δημιουργούν σελίδες phishing, όπου οι χρήστες εισάγουν άθελα τους τα στοιχεία σύνδεσής τους, είτε να χρησιμοποιούν κάποιο τραπεζικό Trojan, όταν οι χρήστες συνδέονται σε νόμιμες ιστοσελίδες της τράπεζας. Τόσο οι παραδοσιακοί υπολογιστές όσο και οι φορητές συσκευές είναι ευάλωτοι στις επιθέσεις αυτές.

Η έρευνα δείχνει ότι ένας σημαντικός αριθμός χρηστών (το 44% στην Ευρώπη) αισθάνεται ευάλωτος κατά την πραγματοποίηση online οικονομικών συναλλαγών. Επιπλέον, περίπου οι μισοί (49%) ανέφεραν πως θεωρούν τις offline πληρωμές πιο αξιόπιστες σε σχέση με τις διαδικτυακές. Ταυτόχρονα, το 43% συμφωνεί ότι οι «φυσικές» τραπεζικές συναλλαγές είναι ασφαλέστερες από τις online.

online

Ωστόσο, παρά τους φόβους αυτούς, η πλειοψηφία των χρηστών του Διαδικτύου πραγματοποιεί online πληρωμές. Το 78% των Ευρωπαίων χρηστών του Διαδικτύου χρησιμοποιεί επιτραπέζιους ή φορητούς υπολογιστές για online πληρωμές, το 27% χρησιμοποιεί tablet και το 29% smartphone. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 12% των ιδιοκτητών Smart-TV παραδέχτηκε ότι έχει χρησιμοποιήσει τη Smart-TV του για τέτοιες ενέργειες. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν ένας στους πέντε Ευρωπαίους χρήστες (17%) δεν κάνει τίποτα για να προστατεύσει τα οικονομικά του δεδομένα στο Διαδίκτυο.

Η λύση που προτείνει η Kaspersky είναι το Kaspersky Fraud Prevention, μία πλατφόρμα που προσφέρει πολυεπίπεδη προστασία κι έχει σχεδιαστεί ειδικά για τράπεζες. Το Kaspersky Fraud Prevention προστατεύει τα οικονομικά δεδομένα στις συσκευές των πελατών, αυξάνοντας έτσι την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και μειώνοντας τον κίνδυνο να χρειαστεί οι τράπεζες να διερευνήσουν περιστατικά, να καταβάλλουν αποζημιώσεις και να αποκαταστήσουν τη φήμη τους μετά από μια παραβίαση ασφάλειας. Η πλατφόρμα μπορεί να προστατεύσει τον ιδιοκτήτη σχεδόν κάθε συσκευής, είτε πρόκειται για Windows PC, Mac, Windows Phone, Android ή iOS συσκευές.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons