Οι επιχειρήσεις αναμένουν προστασία σε περιπτώσεις επιθέσεων DDoS

by George Polyzos • On 04-09-2015 • AT 9:08 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

DDoS-01

Σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky και της B2B International, μία στις πέντε επιχειρήσεις πιστεύει ότι οι πάροχοι υπηρεσιών Πληροφορικής έχουν την ευθύνη για την προστασία των online υπηρεσιών της από επιθέσεις DDoS.

Στην πραγματικότητα, όμως, την ευθύνη αυτή συχνά επωμίζονται οι ίδιες εταιρείες που δέχονται επίθεση, κάτι που μπορεί να τους προκαλέσει σημαντικές ζημίες.

Σχεδόν κάθε εταιρεία, ανεξαρτήτως μεγέθους, αποτελεί πιθανό θύμα επίθεσης DDoS. Σύμφωνα με την έρευνα, μεταξύ των οργανισμών που διαθέτουν δημόσια διαθέσιμες online υπηρεσίες, το 28% των μικρών επιχειρήσεων και το 43% των μεγάλων επιχειρήσεων υπέστησαν επιθέσεις DDoS σε περίοδο 12 μηνών.

Ανά τομέα, στους οργανισμούς που επλήγησαν περισσότερο από περιστατικά DDoS περιλαμβάνονται εταιρείες Πληροφορικής (49%), ηλεκτρονικού εμπορίου (44%), τηλεπικοινωνιών (44%) και μέσα μαζικής ενημέρωσης (42%). Την ίδια στιγμή, τα αντίμετρα προς επιθέσεις DDoS χαρακτηρίστηκαν ως σημαντικά από το 53% των εταιρειών τηλεπικοινωνιών, το 50% των εταιρειών Πληροφορικής και μόλις από το 41% των εταιρειών ηλεκτρονικού εμπορίου και το 38% των μέσων ενημέρωσης.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι, κατά μέσο όρο, το 28% των επιχειρήσεων θεωρεί ότι η προστασία απέναντι σε επιθέσεις DDoS δεν είναι δική του ανησυχία, ενώ μόλις το 72% των επιχειρήσεων συμφώνησε ότι η καταπολέμηση των DDoS είναι δική του ευθύνη. Σημειώνεται ότι με αυτή την άποψη συμφωνεί το 50% των μικρών επιχειρήσεων σε σύγκριση με σχεδόν το 90% των μεγάλων επιχειρήσεων.

Συμπερασματικά, οι μικρότερες επιχειρήσεις αναλαμβάνουν λιγότερες ευθύνες για την προστασία των υπηρεσιών τους από επιθέσεις DDoS. Μάλιστα, το 40% των μικρών επιχειρήσεων παγκοσμίως είναι βέβαιο ότι προστατεύεται πλήρως από τον πάροχο δικτύου ή τους παρόχους υπηρεσιών web hosting, ενώ λιγότερο από το 9% των μεγάλων εταιρειών ασπάζεται την άποψη αυτή.

Τα τελευταία χρόνια, οι επιθέσεις DDoS αποτελούν ένα κοινό εργαλείο για τους ψηφιακούς εγκληματίες και τους πελάτες τους. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για την υλοποίηση τέτοιου είδους επιθέσεων, όπως ο «χουλιγκανισμός», ο ανέντιμος ανταγωνισμός, ο εκβιασμός, κ.α. Σήμερα, η τιμή για την «παραγγελία» μιας επίθεσης μεγάλης κλίμακας ξεκινά από μόλις 50 δολάρια. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την έρευνα, τα θύματα μπορεί να υποστούν σημαντικές απώλειες, οι οποίες κυμαίνονται από 52.000 έως 444.000 δολάρια, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης.

Κάθε χρόνο σημειώνεται αύξηση του αριθμού των επιθέσεων DDoS. Γι’ αυτό το λόγο, οι επαγγελματίες της Πληροφορικής θα πρέπει να εξετάσουν τρόπους προστασίας. Αξίζει, λοιπόν, η χρήση μιας επαγγελματικής λύσης ασφάλειας, όπως το Kaspersky DDoS Protection. Η λύση αυτή βασίζεται στην παρακολούθηση της κυκλοφορίας δεδομένων στα εταιρικά δίκτυα, με στόχο τον εντοπισμό ύποπτης δραστηριότητας.

Εν συνεχεία, η λύση «φιλτράρει» την «ανεπιθύμητη» κυκλοφορία σε κέντρα εκκαθάρισης, με τη βοήθεια προσαρμόσιμων «φίλτρων» που μπορούν να εμποδίζουν σχεδόν οποιοδήποτε είδος επίθεσης. Επιπλέον, το έργο της λύσης παρακολουθείται συνεχώς από τους ειδικούς της Kaspersky Lab, κάτι που σημαίνει ότι οι επιθέσεις μπορούν να εντοπισθούν σχεδόν αμέσως και τα φίλτρα να τροποποιηθούν, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons