Οι επεξεργαστές Intel Whiskey και Amber Lake απευθύνονται στα ultrabooks

by Nikos Kaimakamis • On 11-09-2018 • AT 11:41 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Έξι νέους επεξεργαστές προσθέτει στην γκάμα της η Intel με τις κωδικές ονομασίες Whiskey και Amber Lake για τα μοντέλα όγδοης γενιάς.

Οι τρεις επεξεργαστές Intel Whiskey Lake (i7-8565U, i5-8265U, i3-8165U) λειτουργούν στα 15W, ενώ οι άλλοι τρεις επεξεργαστές Intel Amber Lake (i7-8500Y, i5-8200Y και m3-‍8100Y) λειτουργούν στα 5W για πιο φορητές λύσεις. Σε όλες τις περιπτώσεις έμφαση έχει δοθεί στο κομμάτι της συνδεσιμότητας, καθώς τα chipsets φροντίζουν για τη σύνδεση μέσω USB, audio, SATA, ενώ μέσα στον επεξεργαστή υπάρχει ενσωματωμένο ένα Wi-Fi controller ικανό να υποστηρίζει συνδέσεις 802.11 ac στα 160 MHz.

Οι επεξεργαστές όγδοης γενιάς της Intel έχουν ως στόχο τους την αγορά των πολύ ελαφριών και λεπτών σε πάχος φορητών υπολογιστών, όπως είναι οι MacΒook και MacΒook Air, προσφέροντας την απαιτούμενη ισχύ, μαζί με λογική κατανάλωση ενέργειας. Εκτός από τη συνδεσιμότητα στο Wi-Fi, θα μπορούν να υποστηρίζουν ενσύρματες συνδέσεις USB 3.1 για ακόμα πιο γρήγορη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων. Ενσωματωμένη θα είναι και η υποστήριξη για ψηφιακές βοηθούς, όπως είναι η Alexa και η Cortana.

Μπορεί οι νέοι επεξεργαστές να μην αλλάζουν συθέμελα τα δεδομένα της κατηγορίας των ultrabooks, αλλά έρχονται να ανανεώσουν με όρους παραγωγικότητας μια οικογένεια επεξεργαστών που είχε ανάγκη από κάτι νεότερο, δεδομένων των ολοένα αυξανόμενων αναγκών των κατόχων λεπτών φορητών υπολογιστών.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons